ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέσβος: Νέος σεισμός πάνω από 4 ρίχτερ!

Νέος σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ σημειώθηκε στη Λέσβο σήμερα (1/2) λίγο μετά τις 22:30. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, νέος σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ σημειώθηκε στη Λέσβο. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 43 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και είχε εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα. Αρκετές είναι οι σεισμικές δονήσεις στο νησί από το...
Λέσβος: Νέος σεισμός πάνω από 4 ρίχτερ!

Νέος σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ σημειώθηκε στη Λέσβο σήμερα (1/2) λίγο μετά τις 22:30.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, νέος σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ σημειώθηκε στη Λέσβο.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 43 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και είχε εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα.

Αρκετές είναι οι σεισμικές δονήσεις στο νησί από το πρωί, έχοντας ξεπεράσει τις πέντε οι οποίες είναι πάνω από 4,5 ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 46χλμ δυτικά νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, σε θαλάσσια περιοχή.
Την ίδια ώρα, η δόνηση καταγράφηκε σε βάθος 14,9χλμ.

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως πρόκειται μάλλον για συνέχεια του μεγάλου σεισμού του 2017, καθώς πρόκειται για το ίδιο ρήγμα.

Υποστήριξε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μερικά 24ωρα για να το πούμε αυτό με σιγουριά.

Στην ίδια γραμμή και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 εμφανίστηκε καθυσηχαστικός και πρόσθεσε ότι πρόκειται για επιφανειακό σεισμό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές ούτε κλήση για απεγκλωβισμό.

Έβρος: Νεκρός 46χρονος πυροσβέστης

Γεωργιάδης για τα «κλειδιά των επιχειρήσεων»: «Άδικες υπερβολές, θα λαμβάνουν και ειρωνικές απαντήσεις»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λέσβος: Νέος σεισμός πάνω από 4 ρίχτερ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.