ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Ανακοινώνεται η αλλαγή στην απαγόρευσης κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με τα SMS

Lockdown: Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε επίσημα πως την Τετάρτη θα γνωστοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης
Lockdown: Ανακοινώνεται η αλλαγή στην απαγόρευσης κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με τα SMS

Lockdown: Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε επίσημα πως την Τετάρτη θα γνωστοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τα SMS.

Lockdown: Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, μετράμε αντίστροφα πλέον για μείωση στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τον περιορισμό της χρήσης των SMS για τις μετακινήσεις. Οι δύο αυτές αλλαγές θα ξεκινήσουν από το Σάββατο όμως το ερώτημα ήταν πότε θα επισημοποιηθούν.

Το πρώτο σενάριο ήθελε αυτό να γίνεται στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, μετά την σύσκεψη των ειδικών, όμως η Αριστοτελία Πελώνη γνωστοποίησε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη.

Τι περιμένουμε να ακούσουμε εκεί; Οτι η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει είτε τα μεσάνυχτα, είτε στη 1:00, ενώ για τα μηνύματα μάλλον πάμε σε σοβαρό περιορισμό της χρήσης τους.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας

Αναφορικά με την επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε αναλυτικά πως «η χώρα μας συνεχίζει -κατόπιν θετικών εισηγήσεων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας- την πορεία επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

– Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου λειτουργούν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς και τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Επαναρχίζουν, επίσης, οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω, σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις σχολές, σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου.

– Από σήμερα, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

– Ξεκινούν επίσης οι προπονήσεις για αθλήματα που έχουν διοργανώσεις έως και τον Σεπτέμβριο, καθώς και η χρήση κολυμβητηρίων από αθλούμενους και θα ακολουθήσει σταδιακά η επανεκκίνηση πρόσθετων αθλητικών δραστηριοτήτων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους σε ό,τι αφορά τον ιό.

– Στις 14 Μαΐου γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα -τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία – με το άνοιγμα του Τουρισμού και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων. Την ίδια μέρα γίνεται το πρώτο βήμα στο χώρο του Πολιτισμού με το άνοιγμα των μουσείων.

– Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές, και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.

– Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

– Μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%».

Αναλυτικά η ενημέρωση στο Youtube:

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εκθέτουν το Νατσιό όσοι του λένε να υποστηρίζει ψέματα στον αέρα – Με ένα κλικ μπορούσε να μάθει την αλήθεια

Εκθέτουν το Νατσιό όσοι του λένε να υποστηρίζει ψέματα στον αέρα – Με ένα κλικ μπορούσε να μάθει την αλήθεια

Tελικά άφησαν (;) τον Δημήτρη Νατσιό να... εκτεθεί πιθανώς εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των προέδρου της ΝΙΚΗΣ για τη δυναμική που αναπτύσσει ο Νικόλαος Παπαδόπουλος;

Κοινωνία
Υγεία: Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Να μη σου τύχει καλοκαιριάτικα! Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Υποστελέχωση και… αποχωρήσεις αντί προσλήψεων! Με το Γ.Ν. Κεφαλονιάς να είναι μέρος του κανόνα και τις ευθύνες να βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους αρμόδιους φορείς.

Υγεία
Κοινωνία: Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ – Πότε θα δοθούν!

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ – Πότε θα δοθούν!

Χιλιάδες συνταξιούχοι θα πάρουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν μαγαζιά – Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν μαγαζιά – Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Πώς θα κινηθεί η αγορά του Αγίου Πνεύματος!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουλίου!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σημεία των Καιρών: Άνοιξε η ατζέντα της ευθανασίας στην Κύπρο – «Σταυρός» χωρίς σκοπό υπάρχει μόνο σε ζωή χωρίς Θεό!

Σημεία των Καιρών: Άνοιξε η ατζέντα της ευθανασίας στην Κύπρο – «Σταυρός» χωρίς σκοπό υπάρχει μόνο σε ζωή χωρίς Θεό!

Η χρυσοφόρα βιομηχανία θανάτου καλπάζει - Θλιβερό φαινόμενο της εποχής να τίθεται θέμα νομιμοποίησης της ευθανασίας στην αγιοτόκο Κύπρο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων

Ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων

Μια κραυγή αγωνίας από τις οικογένειες που σηκώνουν το βάρος του δημογραφικού

Κοινωνία
Κοινωνία: Υπουργείο Εξωτερικού ξεπεσμού: Το Σινά χάνεται και η πρεσβεία μας στη Ρουμανία ασχολείται με τη στήριξη των gay pride!

Υπουργείο Εξωτερικού ξεπεσμού: Το Σινά χάνεται και η πρεσβεία μας στη Ρουμανία ασχολείται με τη στήριξη των gay pride!

Ενώ η εξωτερική μας πολιτική δέχεται τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη, εμείς ασχολούμαστε με τη gay προπαγάνδα στην ορθόδοξη Ρουμανία!

Κοινωνία
Κοινωνία: Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου για τα θύματα στο Μάτι: «Στάχτη στα μάτια η δικαστική απόφαση – Δεν σταματούμε τον αγώνα για δικαίωση»

Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου για τα θύματα στο Μάτι: «Στάχτη στα μάτια η δικαστική απόφαση – Δεν σταματούμε τον αγώνα για δικαίωση»

Οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για κακούργημα και απαιτούν την τιμωρία πολιτικών προσώπων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων

Κοινωνία