ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των καταστημάτων

Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων πραγματοποιείται αυτή την ώρα για το άνοιγμα των καταστημάτων, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.
Lockdown: Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των καταστημάτων

Lockdown: Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων πραγματοποιείται αυτή την ώρα για το άνοιγμα των καταστημάτων, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Lockdown: Μπορεί το άνοιγμα των καταστημάτων να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (5/4), ωστόσο αυτή την ώρα οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν, αφού η κατάσταση προκαλεί προβληματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκτακτη συνεδρίαση συμμετέχουν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 3.080 νέα κρούσματα και 72 θανάτους, κάτι που προκαλεί προβληματισμό.

Όπως φαίνεται η συνεδρίαση έχει ως αντικείμενο τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα καταστήματα την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου. Κατά ορισμένες πληφορορίες, υπάρχουν προτάσεις για αναβολή στο άνοιγμα καταστημάτων σε περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο». Όπως είναι γνωστό, στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Αττική, η Θεσσαλονίκη αλλά και πάρα πολλές περιοχές στην Ελλάδα.

Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, τίθενται από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 3 Απριλίου όπως ανακοίνωσε νωρίτερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκειται για τις εξής περιοχές:

-η Τοπική Κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας

-ο καταυλισμός Ρομά της Τοπικής Κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών

-η Δημοτική Κοινότητα Λέκκα του δήμου Δυτικής Σάμου.

Ξεκινούν τα Self Tests

Την Τετάρτη (7/4) θα ξεκινήσει η διάθεση των Self Tests από τα φαρμακεία, προκειμένου οι πολίτες να κάνουν κατ’ οίκον τεστ για τον κορονοϊό, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως ξεκαθάρισε, δεν θα γίνονται τεστ στα φαρμακεία, ενώ η διανομή τους θα ξεκινήσει από τους μαθητές των Λυκείων, ηλικίας 16-18 ετών και τους καθηγητές, θα συνεχιστεί με τον παραγωγικό πληθυσμό άνω των 18 ετών και τέλος θα διατεθούν στους πολίτες άνω των 67 ετών που έχουν θωρακιστεί από τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα για τους μαθητές, οι γονείς είναι υπεύθυνοι να παραλαμβάνουν τα τεστ για τα παιδιά τους με επίδειξη του ΑΜΚΑ και θα πραγματοποιείται σπίτι 24-48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Ο γονέας στη συνέχεια θα εκτυπώνει τη σχετική βεβαίωση οτι έγινε το τεστ και ο μαθητής θα την παίρνει μαζί του προκειμένου να την δείξει στον καθηγητή, ενώ χωρίς αυτήν ο μαθητής δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα.

Γιάνης Βαρουφάκης: «Πόσο ακόμα θα μας κυβερνά το τίποτα;»

Κορονοϊός – Κοντοζαμάνης: «Δεν θα παρακολουθούν ούτε τηλεκπαίδευση οι μαθητές χωρίς self test» – Πότε ξεκινάει η διάθεσή τους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των καταστημάτων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.