ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για χαλάρωση των μέτρων

H επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα χαλαρώσει τις επόμενες μέρες και άλλο το Lockdown.
Lockdown – Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για χαλάρωση των μέτρων

Lockdown – Κορονοϊός: H επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα χαλαρώσει τις επόμενες μέρες και άλλο το Lockdown.

Lockdown – Κορονοϊός: Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα του Lockdown ή όχι.

Πιο συγκεκριμένα από την εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας που θα γίνει την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαρτίου από τους επιδημιολόγους της επιτροπής, αναμένεται να κριθεί και το πότε θα γίνει μία νέα πιθανή χαλάρωση των μέτρων του lockdown.

Ειδικότερα τις δύο αυτές μέρες η υποεπιτροπή αναμένεται να μελετήσει διεξοδικά τα επιδημιολογικά στοιχεία του κορονοϊού που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες ώστε στη συνέχεια τα επεξεργασμένα στοιχεία να εξετασθούν στην ολομέλεια της επιτροπής την Παρασκευή η οποία και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Αρνητικές εισηγήσεις

Με βάση τις πληροφορίες, σχεδόν κανένας επιστήμονας δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή να βάλει την υπογραφή του σε νέα χαλάρωση των μέτρων του lockdown. Εξαιρούνται κάποιοι που θεωρούν πως αν ήταν ανοικτή η εστίαση οι πολίτες δεν θα συνωστίζονταν σε κλειστούς χώρους όπως σε σπίτια για να πάρουν μια ανάσα.

Παρ αυτά οι απόψεις της πλειοψηφίας των ειδικών λένε πως θα πρέπει να περιμένουμε πριν γίνει άλλη μία χαλάρωση όπως αυτή των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων.

Γι’ αυτό και όλα δείχνουν ότι το λιανεμπόριο μετατίθεται για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Μάλιστα εάν μέχρι τότε δεν πέσουν σημαντικά τα νέα κρούσματα, είναι πιθανό τα καταστήματα να ανοίξουν μόνο με click away και όχι με φυσική παρουσία. Κάτι που θα γίνει πιθανώς μία εβδομάδα μετά δηλαδή στις 12 Απριλίου.

Οι κρίσιμες 10 μέρες του Απριλίου

Πάντως από τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου θα κριθεί και πώς θα περάσουμε το Πάσχα, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

Εάν δηλαδή αρχίσει η πτωτική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου και διαφανεί πως μπορεί μέχρι το τέλος Απριλίου να φθάσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό μειωμένων κρουσμάτων, τότε είναι πιθανό να ανοίξει η εστίαση ακόμη και την Μεγάλη Εβδομάδα και ίσως να δοθεί και η δυνατότητα μετακίνησης εκτός νομού.

Η μετακίνηση εκτός νομού βέβαια δεν θεωρείται γενικώς πολύ πιθανή, καθώς θα πρέπει να πέσουν σημαντικά οι νέες λοιμώξεις πριν η κυβέρνηση δώσει το πράσινο φως για να πάμε στα χωριά μας.

Και αυτό διότι οι φόβοι της εστιάζονται εκτός των άλλων πως αν δοθεί η δυνατότητα για μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα, το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων ειδικά της Αττικής θα βρεθούν στην περιφέρεια και μπορεί να υπάρξει νέα διασπορά σε χωριά και περιοχές που μπορεί να έχουν γίνει πράσινες μέχρι τότε.

Ταυτόχρονα εάν μέχρι τότε δεν έχει ανοίξει η εστίαση οι φόβοι εστιάζονται σε μαζικά τραπέζια την Κυριακή του Πάσχα που μπορεί να αποδειχθούν άκρως επικίνδυνα. Ειδικά μάλιστα που στις 14 Μαΐου η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει το άνοιγμα του τουρισμού της χώρας μας.

Εξάλλου η κυβέρνηση θεωρεί πως πρέπει να συντρέχουν συγκριμένες προϋποθέσεις για να δοθεί έγκριση για μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα. Μεταξύ αυτών είναι να έχουν εμβολιασθεί όλες οι ευπαθείς ομάδες και το μεγαλύτερο μέρος των ηλικιωμένων, να έχουν μειωθεί τα κρούσματα σε όλη τη χώρα τουλάχιστον στο μισό από σήμερα και να έχουν ξεκινήσει τα μαζικά self test στον πληθυσμό που θα δείχνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

25 Μαρτίου: Tα μέτρα της ΕΛΑΣ για την αυριανή παρέλαση

Άγριες Μέλισσες Spoiler 24/3: Ο Δούκας βοηθάει την Ελένη να νικήσει τον Βόσκαρη (vid)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εκθέτουν το Νατσιό όσοι του λένε να υποστηρίζει ψέματα στον αέρα – Με ένα κλικ μπορούσε να μάθει την αλήθεια

Εκθέτουν το Νατσιό όσοι του λένε να υποστηρίζει ψέματα στον αέρα – Με ένα κλικ μπορούσε να μάθει την αλήθεια

Tελικά άφησαν (;) τον Δημήτρη Νατσιό να... εκτεθεί πιθανώς εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των προέδρου της ΝΙΚΗΣ για τη δυναμική που αναπτύσσει ο Νικόλαος Παπαδόπουλος;

Κοινωνία
Υγεία: Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Να μη σου τύχει καλοκαιριάτικα! Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Υποστελέχωση και… αποχωρήσεις αντί προσλήψεων! Με το Γ.Ν. Κεφαλονιάς να είναι μέρος του κανόνα και τις ευθύνες να βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους αρμόδιους φορείς.

Υγεία
Κοινωνία: Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ – Πότε θα δοθούν!

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ – Πότε θα δοθούν!

Χιλιάδες συνταξιούχοι θα πάρουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν μαγαζιά – Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν μαγαζιά – Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Πώς θα κινηθεί η αγορά του Αγίου Πνεύματος!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουλίου!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σημεία των Καιρών: Άνοιξε η ατζέντα της ευθανασίας στην Κύπρο – «Σταυρός» χωρίς σκοπό υπάρχει μόνο σε ζωή χωρίς Θεό!

Σημεία των Καιρών: Άνοιξε η ατζέντα της ευθανασίας στην Κύπρο – «Σταυρός» χωρίς σκοπό υπάρχει μόνο σε ζωή χωρίς Θεό!

Η χρυσοφόρα βιομηχανία θανάτου καλπάζει - Θλιβερό φαινόμενο της εποχής να τίθεται θέμα νομιμοποίησης της ευθανασίας στην αγιοτόκο Κύπρο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων

Ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων

Μια κραυγή αγωνίας από τις οικογένειες που σηκώνουν το βάρος του δημογραφικού

Κοινωνία
Κοινωνία: Υπουργείο Εξωτερικού ξεπεσμού: Το Σινά χάνεται και η πρεσβεία μας στη Ρουμανία ασχολείται με τη στήριξη των gay pride!

Υπουργείο Εξωτερικού ξεπεσμού: Το Σινά χάνεται και η πρεσβεία μας στη Ρουμανία ασχολείται με τη στήριξη των gay pride!

Ενώ η εξωτερική μας πολιτική δέχεται τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη, εμείς ασχολούμαστε με τη gay προπαγάνδα στην ορθόδοξη Ρουμανία!

Κοινωνία
Κοινωνία: Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου για τα θύματα στο Μάτι: «Στάχτη στα μάτια η δικαστική απόφαση – Δεν σταματούμε τον αγώνα για δικαίωση»

Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου για τα θύματα στο Μάτι: «Στάχτη στα μάτια η δικαστική απόφαση – Δεν σταματούμε τον αγώνα για δικαίωση»

Οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για κακούργημα και απαιτούν την τιμωρία πολιτικών προσώπων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων

Κοινωνία