ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τα δύο σενάρια για το Πάσχα – Τι θα γίνει στην εστίαση

Χαλαρώνουν σταδιακά οι περιορισμοί, αφού ύστερα από την επανέναρξη του λιανεμπορίου, ανοίγουν και τα Λύκεια στις 12/4.
Lockdown: Τα δύο σενάρια για το Πάσχα – Τι θα γίνει στην εστίαση

Lockdown: Χαλαρώνουν σταδιακά οι περιορισμοί, αφού ύστερα από την επανέναρξη του λιανεμπορίου, ανοίγουν και τα Λύκεια στις 12/4.

Πλέον δύο σημαντικά ερωτήματα είναι α) τι θα γίνει το Πάσχα και β) πότε θα βγάλει το, σκουριασμένο, λουκέτο η εστίαση.

Όλα δείχνουν πως η ημερομηνία κλειδί για τις μετακινήσεις (διαδημοτικές και… πασχαλινές) θα είναι η 15η Απριλίου.

Τότε θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα για την εικόνα του ιικού φορτίου και τις νοσηλείες, ενώ οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει περαιτέρω και τα self tests θα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Πάσχα

Τα σενάρια για το Πάσχα είναι δύο:

Το πρώτο πως θα μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού όσοι θα μπορούν να αποδείξουν ότι πηγαίνουν σε εξοχική κατοικία (με την επίδειξη του Ε9).

Το δεύτερο πως είναι πιθανό να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου. Αυτό θα αποδεικνύεται με σχετικό έγγραφο, στο οποίο θα είναι εμφανές αν έχει περάσει το διάστημα που απαιτείται έπειτα από τη δεύτερη δόση.

Το δεδομένο είναι πως την απόφαση θα την πάρει η επιτροπή των επιστημόνων.

Εστίαση

Τη στιγμή που το λιανεμπόριο έχει ανοίξει (σ.σ. αναμένεται η σύσκεψη για την κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη), επανέρχεται η συζήτηση για το μέλλον της εστίασης.

Ο χρονικός ορίζοντας που έχει δοθεί είναι για μετά το Πάσχα, όπως είπε κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο STAR.

«Σίγουρα η εστίαση, όταν ανοίξει, θα ανοίξει σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους. Εκτιμώ, εάν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν από το Πάσχα. Θα συμβεί μετά το Πάσχα», είπε.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τον μαχαίρωσε για μια θέση πάρκινγκ στο Παγκράτι – Η καθημερινή «τρέλα» της στάθμευσης καταλήγει σε αίμα

Τον μαχαίρωσε για μια θέση πάρκινγκ στο Παγκράτι – Η καθημερινή «τρέλα» της στάθμευσης καταλήγει σε αίμα

Το Παγκράτι, λόγω υπερπληθυσμού και ανεπαρκών υποδομών, έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης για μια θέση στάθμευσης.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλάζια Σημαία 2025: Η λίστα με τις ασφαλείς παραλίες σε όλη την Ελλάδα

Γαλάζια Σημαία 2025: Η λίστα με τις ασφαλείς παραλίες σε όλη την Ελλάδα

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις παραλίες που κέρδισαν Γαλάζια Σημαία για το 2025, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα των ελληνικών ακτών και την υψηλή ασφάλεια για χιλιάδες επισκέπτες.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Eurovision – Κλαυδία: H «Αστερομάτα» χωρά μέσα της ολάκερη την Ελλάδα – Αυτή που κληρονομήσαμε, κι εκείνη που ποθούμε

Eurovision – Κλαυδία: H «Αστερομάτα» χωρά μέσα της ολάκερη την Ελλάδα – Αυτή που κληρονομήσαμε, κι εκείνη που ποθούμε

Η ανατριχίλα που προκάλεσε η «Αστερομάτα» στον καθένα, είναι ο επαναπατρισμός στις αξίες που δεν συνειδητοποιούσαμε πόσο μας λείπουν

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ασχολείται με… βραχιολάκια ενώ δεν μπορεί να σταθεί πουθενά ο Γεωργιάδης: «Είσαι έμπορος υγείας και ανεπιθύμητος» του φώναζαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Ασχολείται με… βραχιολάκια ενώ δεν μπορεί να σταθεί πουθενά ο Γεωργιάδης: «Είσαι έμπορος υγείας και ανεπιθύμητος» του φώναζαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για την υποστελέχωση του νοσοκομείου και ο Γεωργιάδης τους έλεγε ότι πρέπει να του πουν και... ευχαριστώ

Κοινωνία
Κοινωνία: Ξεφτίλα: Η Ακρόπολη είχε αθλητικά παπούτσια για «σπόνσορα»! – Για «drone show» των 380 ευρώ γίναμε παγκοσμίως ρεζίλι και το ΥΠΠΟ δεν γνώριζε τίποτα!

Ξεφτίλα: Η Ακρόπολη είχε αθλητικά παπούτσια για «σπόνσορα»! – Για «drone show» των 380 ευρώ γίναμε παγκοσμίως ρεζίλι και το ΥΠΠΟ δεν γνώριζε τίποτα!

Παπούτσι «πατούσε» την Ακρόπολη - Αντί να απολογηθεί για το αίσχος, το ΥΠΠΟ απειλεί με μηνύσεις - Με ευτελές ποσό δόθηκε η άδεια για το «show» από επιτροπή που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών!

Κοινωνία
ExtraTime: Το πιο σαδιστικό όργανο βασανιστηρίου της Ευρώπης το κατέστρεψε η Αγία Αικατερίνη!

Το πιο σαδιστικό όργανο βασανιστηρίου της Ευρώπης το κατέστρεψε η Αγία Αικατερίνη!

Δεμένοι σε έναν ξύλινο τροχό, με τα άκρα τεντωμένα και τα κόκαλα να θρυμματίζονται – ο τροχός του μαρτυρίου ήταν μια δημόσια επίδειξη τρόμου. Και όμως, μια γυναίκα, μια Αγία, στάθηκε απέναντί του.

ExtraTime
Κοινωνία: Σάλος με τη «μουλωχτή» τροπολογία Φλωρίδη που ανοίγει παράθυρο για «οικογενειακές» offshore εταιρείες πολιτικών

Σάλος με τη «μουλωχτή» τροπολογία Φλωρίδη που ανοίγει παράθυρο για «οικογενειακές» offshore εταιρείες πολιτικών

Τροπολογία αίσχους που πέρασε νύχτα στη Βουλή, ανοίγει δρόμο για διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω συγγενών πρώτου βαθμού!

Κοινωνία
Κοινωνία: Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους πλούσιους: Χρέη 13 δισ. στο δημόσιο έχουν οι τράπεζες, αλλά η κυβέρνηση τα χαρίζει και κυνηγά τον φορολογούμενο πολίτη

Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους πλούσιους: Χρέη 13 δισ. στο δημόσιο έχουν οι τράπεζες, αλλά η κυβέρνηση τα χαρίζει και κυνηγά τον φορολογούμενο πολίτη

Με τις πλάτες της κυβέρνησης, μέσω του «αναβαλλόμενου φόρου» οι 4 συστημικές τράπεζες απολαμβάνουν ένα σκανδαλώδες πλαίσιο «φοροδιαφυγής»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Ξέσπασμα από τον πατέρα της Ελπίδας, Χρήστο Χούπα – «Το πόρισμα Καρώνη αγοράστηκε κατά παραγγελία»

Τέμπη: Ξέσπασμα από τον πατέρα της Ελπίδας, Χρήστο Χούπα – «Το πόρισμα Καρώνη αγοράστηκε κατά παραγγελία»

«Ρίχνουν άπλετο σκοτάδι με κάθε κίνησή τους - Δικαίωση για εμένα είναι να πάει ο Κώστας Καραμανλής στη φυλακή»

Κοινωνία