ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τέλος το SMS στο 13033 από τις 3 Μαΐου!

Τελειώνει το lockdown και σιγά σιγά αποχαιρετούμε και τα SMS στο 13033. Από την Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε
Lockdown: Τέλος το SMS στο 13033 από τις 3 Μαΐου!

Τελειώνει το lockdown και σιγά σιγά αποχαιρετούμε και τα SMS στο 13033. Από την Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Τα SMS είναι από τα πρώτα, που αναμένεται να καταργηθούν. Μέχρι τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τη… νέα κανονικότητα, η οποία ξεκινάει την επομένη κιόλας του φετινού Πάσχα.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε στον ΑΝΤ1 για όλα όσα θα ισχύσουν από την Δευτέρα του Πάσχα για την εστίαση -και όχι μόνο.

Αρχικά ο κ. Σταμπουλίδης, αναφέρθηκε στη συμπεριφορά των πολιτών τις προηγούμενες ημέρες: «Οι καταναλωτές ήταν προσεκτικοί τις προηγούμενες ημέρες και χθες Κυριακή των Βαΐων, διότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και η αγορά πρέπει να μείνει ανοιχτή», τόνισε ο γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Στη συνέχεια είπε ότι «τα self test είναι στην διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ενώ παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες».

Τα self test και η επιβάρυνση των επιχειρηματιών

Σε ότι αφορά την επιβάρυνση των επιχειρηματιών όχι μόνο για τα δικά τους self test αλλά και για ένα από τα δύο self test την εβδομάδα που υποχρεούνται να κάνουν οι υπάλληλοι τους, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι «το άνοιγμα της επιχείρησης παράγει υπεραξία και επομένως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αναλάβουν ένα κόστος της υποχρέωσης που έχουν και απέναντι στους πελάτες τους και απέναντι στο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων».

Σε ότι αφορά την εστίαση, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away. «…Ο γενικός κανόνας, πρόσθεσε, είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».

Σε ότι αφορά τους γάμους και τις δεξιώσεις, ο κ. Σταμπουλίδης επισήμανε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό».

Για την εστίαση συγκεκριμένα ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι υπάρχει το πρόγραμμα για την επανεκκίνησή της, με την χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, η πλατφόρμα για το οποίο θα ανοίξει έως τις 10 Μαΐου και η εκταμίευση θα είναι άμεση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα μέτρα με την αναστολή συμβάσεων και την έκπτωση ενοικίων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (24/6) – Δαμασκός: Το «Χριστός Ανέστη» αντήχησε στο ναό του Προφήτη Ηλία πάνω στο αίμα των μαρτύρων – Εκεί που σκότωσε το ISIS

e-sportime (24/6) – Δαμασκός: Το «Χριστός Ανέστη» αντήχησε στο ναό του Προφήτη Ηλία πάνω στο αίμα των μαρτύρων – Εκεί που σκότωσε το ISIS

Μια σκηνή βαθιάς συγκίνησης και πίστης εκτυλίχθηκε στον ελληνορθόδοξο ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, λίγες μόνο ώρες μετά από την αιματηρή επίθεση του ISIS. Πι πιστοί ξαναγέμισαν τον ναό, ψάλλοντας με δάκρυα στα μάτια το «Χριστός Ανέστη» πάνω στο αίμα των μαρτύρων.

Ηλεκτρονική έκδοση
Κοινωνία: Δέος στη Συρία: Ορθόδοξοι Ρωμιοί ψάλλουν το Χριστός Ανέστη στον αιματοβαμμένο ναό του Προφήτη Ηλία!

Δέος στη Συρία: Ορθόδοξοι Ρωμιοί ψάλλουν το Χριστός Ανέστη στον αιματοβαμμένο ναό του Προφήτη Ηλία!

Αψηφώντας τον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν οι τζιχαντιστές, οι ορθόδοξοι της Συρίας έψαλλαν τον ύμνο της νίκης του θανάτου από τον Χριστό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σφαγή στη Συρία: Η ένοχη σιωπή της Δύσης βάφτηκε με το μαρτυρικό αίμα ορθοδόξων

Σφαγή στη Συρία: Η ένοχη σιωπή της Δύσης βάφτηκε με το μαρτυρικό αίμα ορθοδόξων

Οργή, οδύνη αλλά και μαρτυρική δόξα στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Δαμασκό - Οι άγιοι των παλαιών χρόνων αντάμωσαν με τους μάρτυρες του σήμερα

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Καστοριά: Τοποθετήθηκε και πάλι ο φωτιζόμενος σταυρός στο Μαύρο Βουνό – Φωνή… λαού

Καστοριά: Τοποθετήθηκε και πάλι ο φωτιζόμενος σταυρός στο Μαύρο Βουνό – Φωνή… λαού

"Μάλιστα δίπλα του χτίστηκε και ένα εκκλησάκι ικανοποιώντας το δημόσιο αίσθημα".

Κοινωνία
Κοινωνία: «Ανέκδοτο» ή το τέλος μιας εποχής αδιαμφισβήτητης εξουσίας; Η πολιτική διάσταση της επίθεσης Φιλιππίδη στον Μπιμπίλα

«Ανέκδοτο» ή το τέλος μιας εποχής αδιαμφισβήτητης εξουσίας; Η πολιτική διάσταση της επίθεσης Φιλιππίδη στον Μπιμπίλα

Η επίθεση στον Μπιμπίλα, ωστόσο, φανερώνει κάτι βαθύτερο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέα καταγγελία στο «Open Τώρα»: Αγόρασε σκύλο “toy” και αυτή τη στιγμή είναι 15 κιλά

Νέα καταγγελία στο «Open Τώρα»: Αγόρασε σκύλο “toy” και αυτή τη στιγμή είναι 15 κιλά

Απίστευτη καταγγελία προβλήθηκε στην εκπομπή «Open Τώρα».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μεγάλη επιχείρηση για αλκοτέστ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Μεγάλη επιχείρηση για αλκοτέστ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διαπιστώθηκαν δεκάδες παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ έγιναν και συλλήψεις.

Κοινωνία
Κοινωνία: Λεωνίδιο: Ο παγκόσμιος αναρριχητικός προορισμός της Ελλάδας

Λεωνίδιο: Ο παγκόσμιος αναρριχητικός προορισμός της Ελλάδας

Η ψυχή του αναρριχητικού τουρισμού στο Λεωνίδιο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ρέθυμνο: Εκατοντάδες Κρητικοί διαμαρτύρονται για τις ατελείωτες καραβιές λαθρομεταναστών και τα συστημικά μέσα τους λένε «ακροδεξιούς»

Ρέθυμνο: Εκατοντάδες Κρητικοί διαμαρτύρονται για τις ατελείωτες καραβιές λαθρομεταναστών και τα συστημικά μέσα τους λένε «ακροδεξιούς»

Σφοδρές αντιδράσεις πολιτών στο γήπεδο του Τσεσμέ, για την εγκατάσταση 501 λαθρομεταναστών - Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κρήτη

Κοινωνία