ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι θα πληρώσουν τα νοικοκυριά το Νοέμβριο – Νέες «κρυφές» χρεώσεις!

Αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος θα δουν οι καταναλωτές με τη νέα τροπολογία - Ποιες είναι και τι μπορείτε να κάνετε.
Λογαριασμοί ρεύματος: Τι θα πληρώσουν τα νοικοκυριά το Νοέμβριο – Νέες «κρυφές» χρεώσεις!

Λογαριασμοί ρεύματος: Ο Οκτώβριος τελειώνει και σιγά-σιγά μπαίνουμε σε… ρυθμούς πληρωμών, με τη νέα τροπολογία να φέρνει κρυφές χρεώσεις στα τιμολόγια ρεύματος.

Όπως έχετε διαβάσει στο Sportime, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια και πάλι στην τιμή αγοράς του ρεύματος, με τους πολίτες να είναι έρμαια της ακρίβειας.

Την ώρα λοιπόν που τρομοκράτηση και ακρίβεια στρέφουν τα νοικοκυριά σε «συσκότιση» πριν καν μπει ο χειμώνας, αυξάνονται οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στους λογαριασμούς ρεύματος ανεξαρτήτως προμηθευτή.

Ειδικότερα, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υλοποιεί την αναγγελία του για αύξηση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στους λογαριασμούς ρεύματος ανεξαρτήτως προμηθευτή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατόπιν γνωμοδότησης της ΡΑΕ μπορεί να αναπροσαρμόζει από την 1η Νοεμβρίου τις χρεώσεις ΥΚΩ εκδίδοντας σχετική απόφαση.

Από ‘κει και πέρα, το όφελος των καταναλωτών από τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος του Νοεμβρίου, δηλαδή το μέγεθος της εξοικονόμησης σε σχέση με τα ποσά που θα πλήρωναν αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις, φτάνει από 48% έως 60%.

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι ισχύει για τον Νοέμβριο

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh η επιδότηση θα είναι 238 €/MWh. Αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Για την μηνιαία κατανάλωση από 501-1000kWh η επιδότηση είναι 188 €/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 €/MWh.
  • Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh, η επιδότηση ανέρχεται στα 98 €/MWh. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 €/MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφούμε σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 286 €/MWh.

Λογαριασμοί ρεύματος: «Ασφυξία» στα νοικοκυριά – Αλλάζουν πάροχο για να μην πληρώνουν






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λογαριασμοί ρεύματος: Τι θα πληρώσουν τα νοικοκυριά το Νοέμβριο – Νέες «κρυφές» χρεώσεις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.