ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαγιορκίνης: «Θα αυξηθούν οι θάνατοι σε λίγες μέρες»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για αύξηση των ενεργών κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν στην επικράτεια, αλλά και για πίεση στο σύστημα Υγείας. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως παρατηρήθηκε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια ενώ και η πίεση στο σύστημα Υγείας έχει περάσει σε φάση ήπιας αύξησης. «Στην Ελλάδα βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα...
Μαγιορκίνης: «Θα αυξηθούν οι θάνατοι σε λίγες μέρες»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για αύξηση των ενεργών κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν στην επικράτεια, αλλά και για πίεση στο σύστημα Υγείας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως παρατηρήθηκε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια ενώ και η πίεση στο σύστημα Υγείας έχει περάσει σε φάση ήπιας αύξησης.

«Στην Ελλάδα βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα εξακολούθησαν αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια με μέτριους ρυθμούς, ενώ και η πίεση στο ΕΣΥ φαίνεται να περνάει σε φάση μικρή αύξησης. Οι μονάδες ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ποσοστό περίπου 20 με 30%. Ο αριθμός των εισαγωγών με Covid-19 σημείωσε περαιτέρω αύξηση που έφτασε το 30%». ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Η ήπια αύξηση των εισαγωγών αναμένουμε να οδηγήσει σε ήπια αύξηση της πίεσης στις μονάδες ΜΕΘ και στους θανάτους μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες. Προς το παρόν δεν έχουμε δει το αποτύπωμα στους θανάτους. Το περιμένουμε στις επόμενες εβδομάδες» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνας της Αττικής τόνισε πως «ο αριθμός των διαγνώσεων εξακολούθησε να δείχνει σημεία σημαντικής αύξησης σε ποσοστό 20 με 30%». Το ποσοστό αυτό είναι σαφώς μικρότερο από το 50% που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό δείχνει πως τα μέτρα που λήφθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν ήδη δείξει αποτελεσματικότητα. Έχουν επιβραδύνει την επέκταση της επιδημίας».

«Στη Θεσσαλονίκη η επιδείνωση της επιδημίας προχώρησε σε επίπεδα πάνω από 20% με τάσεις σταθεροποίησης. Προς το παρόν δεν καταγράφεται σημαντική αύξηση στις νοσηλείες στη Θεσσαλονίκη. Αναμένουμε ήπια αύξηση τις επόμενες ημέρες» τόνισε.

«Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με άτομα που μένουν σε άλλα σπίτια. Είναι πολύ σημαντικό στις κοινωνικές μας συναναστροφές να βρισκόμαστε με έναν εξαιρετικά μικρό αριθμό ατόμων, φίλων ή συγγενών. Αν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε χώρους πολύ καλό αερισμό» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Ο χρυσός κανόνας σε αυτήν τη φάση είναι να μειώσουμε την ανάμειξη των νοικοκυριών», κατέληξε.

Πηγή: Enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Lockdown: Σκληρή καραντίνα σε Αχαΐα και Εύβοια ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς!

Πρόστιμα 300 ευρώ: «Παγώνουν» και κρίνεται η νομιμότητα τους!

Corriere della Sera: «Το σχέδιο της Ελλάδας για έναν covid free παράδεισο»

 

Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Μετρητά = Κοινωνική ελευθερία»: Η Ελβετία θωράκισε με δημοψήφισμα τη χρήση μετρητών εκθέτοντας τη συντεχνία της ψηφιακής σκλαβιάς

«Μετρητά = Κοινωνική ελευθερία»: Η Ελβετία θωράκισε με δημοψήφισμα τη χρήση μετρητών εκθέτοντας τη συντεχνία της ψηφιακής σκλαβιάς

Το 73% των Ελβετών ζήτησαν συνταγματική κατοχύρωση των μετρητών για λόγους ασφάλειας και ελευθερίας - Η Ελλάδα ακούει; Η ΕΕ ακούει;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Καταγγελία σοκ από ναυτεργατικά σωματεία – Εφοπλιστές υποχρεώνουν ναύτες να ταξιδέψουν στον Κόλπο υπογράφοντας «θανατόχαρτα»!

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Καταγγελία σοκ από ναυτεργατικά σωματεία – Εφοπλιστές υποχρεώνουν ναύτες να ταξιδέψουν στον Κόλπο υπογράφοντας «θανατόχαρτα»!

Απάνθρωπη μεταχείριση από «καρχαρίες» εφοπλιστές - Έλληνες ναυτικοί καλούνται να υπογράψουν ότι ταξιδεύουν «οικειοθελώς» στις εμπόλεμες ζώνες

Κοινωνία
Κοινωνία: Όλα τα σενάρια για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Όλα τα σενάρια για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Οι αρχές στη Θεσσαλονίκη ερευνούν τρία βασικά σενάρια για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά. Καταθέσεις και βίντεο ασφαλείας θεωρούνται κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο υποκλοπών: Μπουρλότο στην υπόθεση έβαλε ο ιδρυτής της Intellexa Ταλ Ντίλιαν – «Μόνο με κυβερνήσεις συνεργαζόμασταν»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μπουρλότο στην υπόθεση έβαλε ο ιδρυτής της Intellexa Ταλ Ντίλιαν – «Μόνο με κυβερνήσεις συνεργαζόμασταν»

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση Predator, Ταλ Ντίλιαν, «έδειξε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την ΕΥΠ ως «πελάτες» του κακόβουλου λογισμικού

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Τσιάρας άδειασε τον Βορίδη για το έγγραφο Βάρρα – Εστάλη στο υπουργείο Ανάπτυξης το 2020 σε e-mail

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Τσιάρας άδειασε τον Βορίδη για το έγγραφο Βάρρα – Εστάλη στο υπουργείο Ανάπτυξης το 2020 σε e-mail

Στα άκρα οι ισορροπίες «τρόμου» μεταξύ Μαξίμου και Βορίδη - Βρέθηκε το mail ενώ στην Εξεταστική είχε καταθέσει ότι δεν έλαβε καμία ενημέρωση

Κοινωνία
Κοινωνία: Kαρφιά Ράμμου για το Alitheia Forum: «Η εξουσία δεν μπορεί να ορίζει τι είναι αληθές και τι δεν είναι»

Kαρφιά Ράμμου για το Alitheia Forum: «Η εξουσία δεν μπορεί να ορίζει τι είναι αληθές και τι δεν είναι»

«Ο ελεγχόμενος δεν μπορεί ποτέ να προσδιορίσει πως θα του γίνει ο έλεγχος στον οποίο υπόκειται» έγραψε με νόημα ο Χρήστος Ράμμος

Κοινωνία
Κοινωνία: Μετωπική επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη: «Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες – Υπάρχουν ερασιτέχνες εφησυχασμένοι»

Μετωπική επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη: «Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες – Υπάρχουν ερασιτέχνες εφησυχασμένοι»

«Αν τα παπαγαλάκια του πρωθυπουργού έχουν δίκιο, τότε εκείνος θα πρέπει να ανησυχεί» - Σφοδρή κριτική Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σοφία Χρηστίδου: Ένα αθώο θύμα της δικτατορίας των κακομαθημένων και των αδιάφορων

Σοφία Χρηστίδου: Ένα αθώο θύμα της δικτατορίας των κακομαθημένων και των αδιάφορων

Ο θάνατος της Σοφίας Χρηστίδου δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά το επιμύθιο μιας κοινωνίας που έμαθε να θεοποιεί τον δικαιωματισμό και να απαξιώνει τον δάσκαλο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Καταπέλτης ο Αντώνης Κανάκης για τις υποκλοπές: «Βγήκαν δικογραφίες και κουνάνε τις ουρίτσες τους υποστηρίζοντας τα αδικαιολόγητα»

Καταπέλτης ο Αντώνης Κανάκης για τις υποκλοπές: «Βγήκαν δικογραφίες και κουνάνε τις ουρίτσες τους υποστηρίζοντας τα αδικαιολόγητα»

«Δεν θεώρησαν αρκετά σοβαρό ότι το αφεντικό τους, τους παρακολουθούσε όλους» είπε ο Αντώνης Κανάκης για τις αμήχανες δηλώσεις Γεραπετρίτη στη Ράνια Τζίμα

Κοινωνία