ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάκης Βορίδης από τις «Βερσαλλίες»: Δεν υπάρχουν πλέον κακές ειδήσεις στη χώρα, γιατί η κυβέρνηση έχει λύσει όλα τα προβλήματα

Επειδή όλα πηγαίνουν... πρίμα στην Ελλάδα, «δημιουργείται η ανάγκη αναζητήσεως διαιρέσεων και ζητημάτων», είπε ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΙ
Μάκης Βορίδης από τις «Βερσαλλίες»: Δεν υπάρχουν πλέον κακές ειδήσεις στη χώρα, γιατί η κυβέρνηση έχει λύσει όλα τα προβλήματα

Το «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού και αντικαταστάτης του στο Κοινοβούλιο, ο «τσεκουράτος» Μάκης Βορίδης, ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση ούτε λίγο – ούτε πολύ έχει μετατρέψει τη χώρα σε… παράδεισο επί γης, σε τέτοιο σημείο που επειδή δεν υπάρχουν καθόλου προβλήματα, κάποιοι… κακόβουλοι αναγκάζονται να τα επινοούν!

Κι όμως, δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Ο Μάκης Βορίδης φαίνεται ότι ζήλεψε τον Άδωνι Γεωργιάδη , που έλεγε ότι «τέτοια κυβερνησάρα που έχουμε στην Ελλάδα… ούτε στον ύπνο μας», και έδωσε και εκείνος τα συγχαρίκια στον εαυτό του και το κόμμα του, ζώντας σε μια δική του εναλλακτική πραγματικότητα και διαγράφοντας επιδεικτικά τα ατελείωτα προβλήματα των πολιτών.

Μιλώντας όχι ως εκπρόσωπος του λαού, αλλά ως εκπρόσωπος ενός φαντασιακού «success story» που αντιλαμβάνονται μόνο στο Μαξίμου, ο Μάκης Βορίδης είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι επειδή η κυβέρνηση χειρίζεται με… αποτελεσματικότητα την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις και το… μεταναστευτικό, «δεν υπάρχουν κακές ειδήσεις» και ότι «η έλλειψη κακών ειδήσεων – γιατί δεν έχουμε πια κακές ειδήσεις στην Ελλάδα – δημιουργεί την ανάγκη αναζητήσεως διαιρέσεων, ζητημάτων».

Γιατί ο Μάκης Βορίδης τερμάτισε τον… μετρητή αλαζονείας και εμπαίζει τον λαό, σε μια χρονική περίοδο που η κυβέρνηση δέχεται πυρά για τόσα θέματα; Γιατί πολύ απλά… μπορεί. Γιατί είναι το «στόμα» του πρωθυπουργού και γιατί αυτή είναι η πολιτική «πάστα» του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μάκης Βορίδης είναι ο πολιτικός που είπε κυνικότατα ότι ο Βόλος ήταν «εντυπωσιακά άτυχος», αφού πρώτα κάηκε και μετά πλημμύρισε, λόγω του επιτελικού φιάσκο και των ανύπαρκτων αντιπλημμυρικών, αντιδιαβρωτικών και αντιπυρικών έργων. Ήταν επίσης εκείνος ο πολιτικός που με υπέρμετρη αναλγησία είπε ότι το έγκλημα των Τεμπών, «κρίθηκε από δύο εκλογές».

Ουσιαστικά ο Βορίδης έδειξε για άλλη μια φορά το πόσο απέραντο είναι το χάσμα που έχει δημιουργήσει η ευημερούσα κυβέρνηση από τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο μέσος Έλληνας.

Ενώ στην Ελλάδα το δημογραφικό έχει λάβει διαστάσεις εθνικής καταστροφής, έχοντας τον χαμηλότερο ρυθμό αναπαραγωγής στην Ευρώπη, ενώ το λαθρομεταναστευτικό προχωρά με μια βίαιη ισλαμοποίηση της χώρας, ενώ η εγκληματικότητα θερίζει, η οπαδική βία οργιάζει, τα σκάνδαλα έχουν λάβει διεθνείς διαστάσεις, η ακρίβεια ισοπεδώνει τα νοικοκυριά, η αγοραστική δύναμη καταρρέει, τα funds ξεσπιτώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και τα ελληνοτουρκικά οδεύουν σε καταστάσεις εθνικής μειοδοσίας, ο Μάκης Βορίδης βλέπει ότι όλα βαίνουν καλώς και μας… τελείωσαν οι κακές ειδήσεις.

Όσον αφορά τη «διακοσμητική» διαφωνία του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μάκης Βορίδης μπορεί να επανέλαβε την αντίθεσή του, αλλά απέφυγε να απαντήσει στο αν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο που φέρνει ο πρωθυπουργός, ακριβώς γιατί δεν νοείται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπάρξει γαλάζιος «αντάρτης», και πόσο μάλλον όταν αυτός είναι υπουργός.

Αρκέστηκε μόνο να πει ότι το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ίδιος θα προσδιορίσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και τον χρόνο που θα εκδηλωθεί η νομοθετική πρωτοβουλία. Με λίγα λόγια διαφαίνεται μια ακόμη επικών διαστάσεων «κωλοτούμπα», από τον Μάκη Βορίδη που άλλωστε δεν βλέπει κανένα κακώς κείμενο στη χώρα…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάκης Βορίδης από τις «Βερσαλλίες»: Δεν υπάρχουν πλέον κακές ειδήσεις στη χώρα, γιατί η κυβέρνηση έχει λύσει όλα τα προβλήματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.