ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάκης Βορίδης: Διακοσμητική η επιτροπή ειδικών – «Λένε τη γνώμη τους, μόνο όταν τους ρωτάμε»!

Κανένα lockdown ακόμα και αν το πουν οι ειδικοί, είπε ο Μάκης Βορίδης. Προσθέτοντας πως οι ειδικοί έχουν λόγο, μόνο όταν τους... ρωτά η κυβέρνηση!
Μάκης Βορίδης: Διακοσμητική η επιτροπή ειδικών – «Λένε τη γνώμη τους, μόνο όταν τους ρωτάμε»!

Μάκης Βορίδης: Ολοένα και περισσότερο αποδεικνύεται διακοσμητικός ο ρόλος των ειδικών στις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση. Αφού υπουργοί εμφανίζονται λέγοντας πως δεν συμμορφώνονται κατανάγκην στις υποδείξεις των επιστημόνων.

Βορίδης: H κυβέρνηση «άσπρο» ακόμα και αν η επιτροπή λέει… «μαύρο»

Τη σκυτάλη «ανεξαρτησίας» από την… επιστήμη, πήρε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης που εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι. Και φρόντισε να κάνει ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει και όχι η επιτροπή των επιστημόνων. Συγκεκριμένα είπε πως «ακόμα κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown, η κυβέρνηση θα πει όχι, καθότι υπάρχει το εμβόλιο».

Το ίδιο ακριβώς είχε ομολογήσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης προ ημερών, λέγοντας πως «οι ειδικοί απλά λένε τη γνώμη τους. Εμείς αποφασίζουμε».

Τώρα όμως ο Μάκης Βορίδης πήγε την αυθαιρεσία της κυβέρνησης ένα βήμα παραπέρα. Προσθέτοντας πως : «Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικώς συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών, γιατί κάποιοι ενώ έχουν τη λύση, επιλέγουν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απαντά όταν της τίθενται ερωτήματα…».

Με άλλα λόγια, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η άποψη των επιστημόνων εισακούεται μόνον εφόσον εξυπηρετεί την κυβερνητική πολιτική. Θα λέγαμε πως οι ειδικοί επιστήμονες είναι σαν βρίσκονται σε μια «γωνία», μέχρι να τους απευθύνει κάποιος κυβερνητικός τον λόγο. Η πανδημία αντιμετωπίζεται περισσότερο με… πολιτική και λιγότερο με επιστημονική κατάρτιση.

Αναντικατάστατοι αστυνομικοί – αναλώσιμοι υγειονομικοί!

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο κ. Βορίδης είπε πως «δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι», ενώ μιλώντας συγκεκριμένα για τον εμβολιασμό στα αστυνομικά σώματα, δήλωσε πως δεν τέθηκε θέμα υποχρεωτικότητας γιατί «δεν είναι εύκολο να βρεις αστυνομικό για αντικατάσταση».

Δηλαδή με το σκεπτικό του Μάκη Βορίδη, εν καιρώ πανδημίας, οι αστυνομικοί είναι σημαντικότεροι για την κυβέρνηση, απ’ ότι είναι οι υγειονομικοί! Πως αλλιώς εξηγείται πως το Μαξίμου δεν δίστασε να βγάλει σε αναστολή πάνω από 7.000 υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν, αφήνοντας τεράστιο κενό στο σύστημα υγείας;

Άρα τα ακραία μέτρα, η καταστολή, και η αστυνόμευση είναι η «απάντηση» της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία. Όχι οι επιστήμονες (που έχουν δευτερεύοντα ρόλο όπως είπε ο υπουργός) και οι υγειονομικοί!

Βορίδης: «Ενισχύσαμε το ΕΣΥ»

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ακόμη πως «Το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.700 θέσεις. Πήραμε 500 ΜΕΘ και αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ. Για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό. Δεν γινόταν αλλιώς».

Βέβαια ο υπουργός δεν εξήγησε πως γίνεται να υπάρχουν 1.100 ΜΕΘ και αυτή τη στιγμή να έχει κλατάρει το σύστημα με 477 διασωληνωμένους. Και ενώ μιλάει για ενίσχυση του προσωπικού, στη πραγματική διάσταση τα πράγματα διαφέρουν. Φαίνεται πως «ξέχασε» ότι υπάρχουν ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα που παραμένουν ανεκμετάλλευτες λόγω έλλειψης υγειονομικών. Σημερινό παράδειγμα, η καταγγελία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη. Που ανάρτησε βίντεο με την νέα κινητή ΜΕΘ του «Παπανικολάου» που έχει πέσει σε αχρηστία, γιατί δεν υπάρχει κανείς να την λειτουργήσει!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάκης Βορίδης: Διακοσμητική η επιτροπή ειδικών – «Λένε τη γνώμη τους, μόνο όταν τους ρωτάμε»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.