ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάκης Βορίδης «on fire»: O Μητσοτάκης είναι ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός στην Ευρώπη – Χτυπάνε την Ελλάδα, για να τον χτυπήσουν

Έχει βαλθεί να τερματίσει το «γραφικόμετρο» ο Μάκης Βορίδης - Όλος ο πλανήτης εποφθαλμιά το «μεγαλείο» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Μάκης Βορίδης «on fire»: O Μητσοτάκης είναι ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός στην Ευρώπη – Χτυπάνε την Ελλάδα, για να τον χτυπήσουν

Φαίνεται ότι ο Μάκης Βορίδης έχει βαλθεί να εξευμενίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μίνι «αντάρτικο» που έκανε όταν δεν στήριξε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων (παρά τους αρχικούς λεονταρισμούς του, τελικά απλά απείχε) ή υπάρχει και το ακόμα πιο πιθανό ενδεχόμενο να μην «έσπασε» ποτέ αυτό το δίδυμο και όλα να ήταν μια καλοστημένη παράσταση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μάκης Βορίδης δεν παύει να εξυμνεί τον πρωθυπουργό όπου σταθεί και όπου βρεθεί, καταφεύγοντας ακόμα και σε υπερβολικές κολακείες που στερούνται λογικής.

Για παράδειγμα όταν ο υπουργός Επικρατείας είχε κληθεί να σχολιάσει το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου που καταδίκασε τη χώρα μας ως κράτος ανελευθερίας και διαφθοράς, έφτασε σε σημείο να επιτεθεί στην πλειοψηφία της Ευρωβουλής και να μεταχειριστεί μια συνομωσιολογία βγαλμένη από τη φαντασία του, κάνοντας λόγο για «ένα μπλοκ» που δημιουργήθηκε «για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης».

Με λίγα λόγια ο κ. Βορίδης μας είπε ότι όλη η Ευρώπη ζηλεύει το… μεγαλείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή του πρωθυπουργού της δεύτερης πιο φτωχής χώρας στην ΕΕ, σύμφωνα με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Για να κάνει δικηγορίστικα «νταηλίκια» στη Βουλή ή να χαχανίζει με τη Δόμνα Μιχαηλίδου την ώρα που συζητιόταν η τραγωδία των Τεμπών, είναι καλός ο κ. Βορίδης, αλλά όταν καλείται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάπου το χάνει.

Έτσι, προκειμένου να κερδίζει συνεχώς πρωθυπουργικούς «πόντους», δεν σταματά να τσεκουρώνει την πραγματικότητα και να λέει χοντράδες που υποτιμούν τη νοημοσύνη του κάθε πολίτη, ακόμα και του ψηφοφόρου της ΝΔ. Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο Μάκης Βορίδης ρωτήθηκε για μια ακόμη φορά για τα ζητήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα σχετικά με το κράτος δικαίου. Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι αυτά δεν ισχύουν και ότι «ο Μητσοτάκης είναι ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Είναι ένα παράδειγμα και μία αναφορά για την Ευρώπη και τον κόσμο». 

Ο Βορίδης συνεχίζει λοιπόν το ίδιο λιβάνισμα. Διαπλανητικός… πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης που το όνομά του έχει γίνει παγκοσμίως συνώνυμο των σκανδάλων που τον συνοδεύουν ή για να δανειστούμε την έκφραση του Γιώργου Αυτιά : «όλος ο πλανήτης ψηφίζει… ΝΔ».

Ενώ οι 8 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν τον ισχυρισμό του Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη για τα Τέμπη, και ενώ το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή εισαγγελία κατακεραυνώνουν το ελληνικό κράτος ως διεφθαρμένο και αυταρχικό, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι «χττυπάνε την Ελλάδα, αλλά ο κύριος σκοπός είναι ο Μητσοτάκης. Να ακυρωθεί ο Μητσοτάκης. Γιατί στον Μητσοτάκη δεν μπορείς να πεις τίποτα για την ανάπτυξη. Δεν μπορείς να του πεις τίποτα για την ανεργία. Δεν μπορείς να του πεις τίποτα για τις επενδύσεις».

Όχι άλλο κάρβουνο, που έλεγε και ο μακαρίτης ο Κούρκουλος…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάκης Βορίδης «on fire»: O Μητσοτάκης είναι ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός στην Ευρώπη – Χτυπάνε την Ελλάδα, για να τον χτυπήσουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.