ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με rapid test η είσοδος στα νυχτερινά μαγαζιά παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Νέα μέτρα εξετάζονται από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό του ιού στην περίοδο των εορτών με τις εξόδους των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο επίκεντρο.
Με rapid test η είσοδος στα νυχτερινά μαγαζιά παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Επίδειξη Rapid test στα μαγαζιά και για τους εμβολιασμένους εξετάζει η Κυβέρνηση για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Κορονοϊός επελαύνει στην χώρα μας με την ανησυχία ενόψει εορτών να αυξάνεται. Ήδη από χτες τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό με στόχο τον περιορισμό της διασποράς από ξένες χώρες.

Στη χτεσινή καθιερωμένη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου έπεσαν ξανά στο τραπέζι νέα μέτρα για το πως θα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση την πανδημία στην περίοδο των εορτών.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας δίνοντας έτσι ένα τέλος στις φήμες για παραίτησή του μετά το «άδειασμα» από τον Πρωθυπουργό αναφορικά με τη μελέτη του για την θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ.

Η συνεδρίαση δεν αποφάσισε τη λήψη κάποιων μέτρων ωστόσο έχει προταθεί η είσοδος στα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης μόνο μετά τη διενέργεια rapid test. Τα τεστ θα αφορούν τις ημέρες της παραμονής Χριστουγέννων (24/12) και της Παραμονής Πρωτοχρονιάς (31/12) όπου καθιερωμένα γίνονται οι έξοδοι στα κέντρα διασκέδασης από τους πολίτες.

Το μέτρο αυτό βέβαια πρακτικά κανείς δεν ξέρει πως θα εφαρμοστεί με την Κυβέρνηση να αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον μηδενικό σχεδιασμό της. Η απόφαση για τη λήψη των μέτρων θα παρθεί και θα ανακοινωθεί την Τετάρτη μετά την συζήτηση με την Επιτροπή των ειδικών η οποία έχει εισηγηθεί την αύξηση των αριθμών των τεστ τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους.

Αναμένεται να δούμε το τι θα ισχύσει και τι όχι στο τέλος με την αυξημένη κινητικότητα λόγω των εορτών να είναι σχεδόν σίγουρο πως θα φέρει αύξηση των κρουσμάτων.

Αναφορικά με την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, των ΜΕΘ αλλά και την διακοπή της αναστολής των ανεμβολίαστων γιατρών δεν υπάρχει καμία εξέλιξη πάντως.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με rapid test η είσοδος στα νυχτερινά μαγαζιά παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.