ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέδουσες – Μωβ τρόμος στις ελληνικές θάλασσες

Σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας έχουν ήδη καταγραφεί μωβ μέδουσες σε Ζάκυνθο, Παξούς, Αντίπαξους, Κεφαλονιά, Αμβρακικό Κόλπο και Κέρκυρα
Μέδουσες – Μωβ τρόμος στις ελληνικές θάλασσες

Μέδουσες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες. Ο πληθυσμός που έχει εμφανιστεί στο Αιγαίο και το Ιόνιο ανησυχεί τους επιστήμονες, ενώ αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

«Κάθε 10-15 περίπου χρόνια εμφανίζονται και παραμένουν για δύο με τρία χρόνια σε κάποια περιοχή», δήλωσε στο MEGA ο Νώντας Χρήστου, διευθυντής ερευνών στο ΕΛΚΕΘΕ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα δύναται να προκαλέσει το τσίμπημα της μωβ μέδουσας: «Μπορεί να είναι από ήπια έως έντονα δερματικά φαινόμενα, αλλά και να αφήσουν κάποιο σημάδι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ιδιαίτερες περιπτώσεις. Μπορεί να προκληθεί άσθμα, κάποιες δυσκολίες στην αναπνοή και άλλα συμπτώματα».

Πώς είναι οι μωβ μέδουσες 

Το πρόβλημα της εξάπλωσης και της έξαρσης των μωβ μεδουσών έχει μετατοπιστεί από το Αιγαίο στο Ιόνιο, ενώ πέρυσι η εμφάνισή τους είχε ανησυχήσει τόσο την Ισπανία όσο και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας έχουν ήδη καταγραφεί μωβ μέδουσες σε Ζάκυνθο, Παξούς, Αντίπαξους, Κεφαλονιά, Αμβρακικό Κόλπο και Κέρκυρα, ενώ τις επόμενες ημέρες η εμφάνισή τους πιθανότατα να ενταθεί.

Το συγκεκριμένο είδος είναι αναγνωρίσιμο από τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά: Τα οκτώ πιο μακριά και λεπτότερα πλοκάμια της, μαζί με ένα διάστικτο καπέλο και μωβ εσωτερικό, ενώ έχει συνήθως διάμετρο 6-10 εκατοστά.

 

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Κόλαση με 38άρια από εδώ και πέρα!

Fuel Pass: Νέο επίδομα βενζίνης μέσα στο καλοκαίρι – Ποιοι το δικαιούνται

Power Pass: Οριστικό! Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα

 

Δείτε το σημερινό ρεπορτάζ του MEGA για τις μωβ μέδουσες που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί στις ελληνικές θάλασσες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους λουόμενους:




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μέδουσες – Μωβ τρόμος στις ελληνικές θάλασσες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.