ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass: Θα δώσουν ξανά 30 – 50 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

Όλα δείχνουν πως θα δοθεί νέο επίδομα βενζίνης μέσα στο καλοκαίρι με τις τιμές στα καύσιμα να έχουν εκτοξευθεί. Τι άλλο εξετάζεται.
Fuel Pass: Θα δώσουν ξανά 30 – 50 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

Το fuel pass θα δοθεί και για τους καλοκαιρινούς μήνες σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες με το δεύτερο γύρο των επιδοτήσεων για τη βενζίνη να ξεκινάει πιθανώς αρχές Ιουλίου.

Η τιμή στη βενζίνη όχι μόνο δε λέει να πέσει, αλλά αναμένονται και νέες αυξήσεις με την τιμή που έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να τρομάζει.

Η κυβέρνηση λοιπόν φαίνεται πως οδηγείται σε επέκταση του επιδόματος βενζίνης μετά από τα νέα σενάρια για νέες ανατιμήσεις.

Το fuel pass το οποίο έχει δοθεί ως τώρα έχει ημερομηνία λήξης στις 31 Ιουλίου και αφορά τους μήνες της άνοιξης. Όπως είναι κατανοητό δεν γίνεται με τις νέες ανατιμήσεις να μην υπάρξει οικονομική ενίσχυση και για το καλοκαίρι.

Πέρα από το νέο επίδομα βενζίνης με τον ίδιο τρόπο που έχει δοθεί ήδη, μέσω του gov.gr, η κυβέρνηση εξετάζει και άλλα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι έχει τεθεί ένα οικονομικό πακέτο στήριξης ύψους τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων. Ωστόσο αυτό το πακέτο δεν αφορά μόνο το επίδομα βενζίνης αλλά και ακόμη δύο μέτρα ώστε να πέσει η τιμή της βενζίνης.

Fuel Pass: Ποιοι το δικαιούνται

Την ώρα που οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση μέχρι και 3 ευρώ στις τιμές της βενζίνης στα νησιά, υπάρχει η σκέψη για παροχή εφάπαξ βοηθήματος στους ευάλωτους πολίτες όπως οι κάτοικοι των νησιών.

Η τελική διαμόρφωση του νέου fuel pass θα γίνει μέσα στο προσεχές διάστημα μετά από μία αποτίμηση της οικονομία από το οικονομικό επιτελείο.

Δικαιούχοι όπως και στην πρώτη φάση που δόθηκε το επίδομα αναμένεται να είναι:

  • Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών
  • Φορολογούμενοι κάτοικοι της Ελλάδας
  • όσοι έχουν δηλώσει φορολογικό εισόδημα για το 2020 το οποίο δεν ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ.

 

Η κυβέρνηση φαίνεται πως επιμένει στο μπαραζ επικοινωνιακών – δήθεν – παροχών που όχι μόνο δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα, αλλά υποτιμούν με τον χειρότερο τρόπο τη νοημοσύνη των πολιτών.

Τη στιγμή λοιπόν που η τιμή της βενζίνης έχει αγγίξει σε πολλές περιοχές τα 2,5 ευρώ/λίτρο, οι φωτεινοί εγκέφαλοι στη ΝΔ, αντί να μειώσουν την υπερφορολόγηση στα καύσιμα…είπαν απλά να δώσουν ακόμη λίγα ψίχουλα που δεν φτάνουν ούτε για ένα γέμισμα…

Να υποθέσουμε πως θα υπάρξει και σχετικό διάγγελμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ειδήσεις τώρα: 

ΕΟΦ: Μεγάλη προσοχή – Ανακαλούν πασίγνωστο αντηλιακό για παιδιά (pic)

Power Pass – Οριστικό: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Καιρός: Καύσωνας κόλαση με 38 βαθμούς – Που θα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Fuel Pass: Θα δώσουν ξανά 30 – 50 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.