ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι νέος ιός – Σταματάει μόνο με lockdown»

Ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης είπε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι νέος ιός, που αντιμετωπίζεται μόνο με lockdown
Κορονοϊός: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι νέος ιός – Σταματάει μόνο με lockdown»

Κορονοϊός: Ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μίλησε για την πορεία του ιού και την μετάλλαξη Δέλτα.

Κορονοϊός: Μεταλλάξεις «Κάππα» και «Λάμδα»: Συναγερμός και αγωνία για το τείχος ανοσίας!, υπάρχει αυτή την στιγμή.

Για το θέμα της μετάλλαξης «Δέλτα», μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Με αφορμή τα πάρτι που έγιναν τις τελευταίες μέρες και τόνισε πως πρέπει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Ενώ προέτρεψε να μην γίνονται εκδηλώσεις, που μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την υπερμετάδοση του ιού. Όσον αφορά την μετάλλαξη «Δέλτα» σημείωσε:

«Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως καινούριος ιός. Ο λόγος είναι πως μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Μόνο με lockdown αντιμετωπίζεται όταν υπάρχουν πολλά κρούσματα σε μία κοινότητα».

Ακόμη είπε πως: «Η κατάσταση παρά τους εμβολιασμούς είναι ίδια με πέρσι, ίσως και χειρότερη. Η μισή Ελλάδα είναι ανεμβολίαστη. Ένα lockodwn δύο με τρεις εβδομάδες, θα μειώσει κατά πολύ την μετάδοση του κορονοϊού.

Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά».

Τέλος έκανε γνωστό πως: «Πρέπει να ανησυχούμε πολύ, καθώς η επιδημία γιγαντώνεται, παρατηρήθηκε αύξηση 21%. Τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση εφτά μηνών έγκυος γυναίκα στο Ρίο

Ανεμβολίαστοι: Μπαίνουν από σήμερα σε αναστολή εργασίας!

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο: ΕΚΤΑΚΤΟ μήνυμα από το 112! «Εκκενώστε το Μαρκάτι Κερατέας»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι νέος ιός – Σταματάει μόνο με lockdown»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.