ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μένιος Φουρθιώτης: Τα δύο κακουργήματα και τα εννέα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται (vid)

Βαριές είναι οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο Μένιος Φουρθιώτης μετά τη σύλληψή του την Τετάρτη (28/4) για σωρεία αδικημάτων.
Μένιος Φουρθιώτης: Τα δύο κακουργήματα και τα εννέα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται (vid)

Βαριές είναι οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο Μένιος Φουρθιώτης μετά τη σύλληψή του την Τετάρτη (28/4) για σωρεία αδικημάτων.

Ο Μένιος Φουρθιώτης συνελήφθη την Τετάρτη, στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί το Σάββατο (1/5).

Ο παρουσιαστής και μάνατζερ είναι αντιμέτωπος με βαρύτατα αδικήματα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας.

Μένιος Φουρθιώτης: Τα αδικήματα με τα οποία κατηγορείται:

– Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

– Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

– Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά

– Απόπειρα εκβίασης

– Ψευδής καταγγελία

– Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Σύμφωνα με το MEGA  ο Φουρθιώτης κατηγορείται ότι πλήρωσε και σκηνοθέτησε τα περιστατικά με τους πυροβολισμούς και την έκρηξη έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο. Σύμφωνα, δε, με αστυνομικές πηγές οι δυο ποινικοί που οδηγήθηκαν μαζί του στον εισαγγελέα, έδειξαν τον παρουσιαστή ως το πρόσωπο που τους πλήρωσε 40.000 ευρώ για να στήσουν τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Μένιος Φουρθιώτης: Τα μηνύματα και το τηλεφώνημα που τον «έκαψαν» 

Ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που έγινε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, στις 21.4.2021 φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, ότι ήταν εκείνο που οδήγησε τους αστυνομικούς να βρουν φτάσουν στην άκρη του νήματος στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη και συνολικά άλλα τρία άτομα, τα οποία αναμένεται να απολογηθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον ανακριτή για τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται, αν και οι ίδιοι αρνούνται κάθε ποινική τους εμπλοκή στην υπόθεση.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, καταγράφεται το επίμαχο τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια του οποίου ο άγνωστος άνδρας φέρεται να κατονόμασε τους δύο εκ των συγκατηγορουμένων του Μ. Φουρθιώτη ως τους δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή.

Ο άγνωστος μάρτυρας μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προφανώς για να ενισχύσει την αξιοπιστία των λεγομένων του έδωσε στους αστυνομικούς και τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Βάσει των όσων εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές, από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού ο παρουσιαστής φέρεται «να είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

Πάντως, εκτός από το τηλεφώνημα αυτό στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία, τα οποία μένει να αξιολογηθούν από τον ανακριτή ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν υπερασπιζόμενοι εαυτούς για όσα τους έφεραν αντιμέτωπους με τις δικαστικές αρχές. Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος φέρεται να ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.

Τέλος από τον έλεγχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, καταγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ ότι περί την 01:55 της 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα σε έναν εκ των συγκατηγορουμένων του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Δείτε παρακάτω αναλυτικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μένιος Φουρθιώτης: Τα δύο κακουργήματα και τα εννέα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.