ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό: Αρχίζουν οι εργασίες για τη Γραμμή 4 – Οι περιοχές που στήνονται τα πρώτα εργοτάξια

Η Αττικό Mετρό Α.Ε. και η ανάδοχος εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. υπέγραψαν τη σύμβαση για την υλοποίηση των πρόδρομων εργασιών του Τμήματος Α’.
Μετρό: Αρχίζουν οι εργασίες για τη Γραμμή 4 – Οι περιοχές που στήνονται τα πρώτα εργοτάξια

Μετρό: Η Αττικό Μετρό Α.Ε. και η ανάδοχος εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. υπέγραψαν τη σύμβαση για την υλοποίηση των πρόδρομων εργασιών του Τμήματος Α’.

Αττικό Μετρό: Οι εργασίες αφορούν στη Γραμμή 4 του Μετρό και σύντομα θα αρχίσουν να εγκαθίστανται τα εργοτάξια στους χώρους, όπου θα γίνουν οι νέοι σταθμοί.

Το έργο με τίτλο: «Αρχαιολογικές εργασίες και μετατοπίσεις δικτύων ΟΚΩ του τμήματος Α΄ της Γραμμής 4 ‘Άλσος Βεΐκου- Γουδή’ του Μετρό στην Αθήνα», είναι συνολικής δαπάνης 33.496.777 εκ. ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. και έχει διάρκεια 30 μήνες.

Περιλαμβάνει τη μετατόπιση δικτύων ΟΚΩ σε όλους τους χώρους που θα γίνουν οι σταθμοί μετρό και τα φρέατα, κυκλοφοριακές μελέτες και παρακάμψεις.

Περιλαμβάνει επίσης εργασίες αποξηλώσεων, καθώς και μετατοπίσεις προτομών, αγαλμάτων κλπ.

Επίσης αρχαιολογικές εργασίες, όπως διερευνητικές τομές για τον εντοπισμό αρχαιοτήτων, φύλαξη των χώρων των αρχαιολογικών εργασιών, αρχαιολογικές ανασκαφές, καταγραφή, αποτύπωση, συντήρηση και φύλαξη των ευρημάτων και αρχαιοτήτων.

Οι 25 συνολικά θέσεις του έργου (σταθμοί, φρέατα, επίσταθμοι Βεΐκου και Κατεχάκη) θα χωριστούν σε τρεις ομάδες, βάσει χρονοδιαγράμματος παράδοσης στον ανάδοχο του βασικού έργου, αλλά και πιθανότητας εντοπισμού αρχαίων και πολυπλοκότητας δικτύων ΟΚΩ.

Η πρώτη ομάδα αφορά εννέα θέσεις όπου οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα: Φρεάτια στα δύο άκρα του έργου, από όπου θα μπει ο Μετροπόντικας για να ξεκινήσει την κατασκευή της σήραγγας, δηλαδή σε Βεΐκου και Κατεχάκη. Τους σταθμούς Ακαδημία , Ευαγγελισμός, Εξάρχεια, Κολωνάκι. Και τα φρέατα σε Βιβλιοθήκη, Διακλάδωση Ευαγγελισμού και ΓΝΑ.

Η δεύτερη ομάδα αφορά επίσης εννέα θέσεις: Τους σταθμούς Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Άλσος Βεΐκου, Κυψέλη, Ελικώνος. Τη σήραγγα ανοιχτού ορύγματος και τα φρέατα ΕΥΔΑΠ Φορμίωνος και Δικαιοσύνης.

Η τρίτη ομάδα τέλος αφορά επτά θέσεις: Τους σταθμούς Γαλάτσι, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή και το φρεάτιο Νήαρ Ήστ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Αττικό Μετρό θα εκτελέσει τη διερεύνηση δικτύων ΟΚΩ και αρχαιολογικών στις ίδιες θέσεις ανά ομάδα ώστε να περιοριστεί η όχληση από τα έργα. Ήδη έχει κάνει επαφές με ΟΚΩ και με τους Δήμους, όπου θα γίνουν οι εργασίες (Αθηναίων, Καισαριανής, Ζωγράφου, Γαλατσίου).

Αττικό Μετρό: Η Γραμμή 4 σε αριθμούς

· 13 χλμ μήκος

· 15 νέοι σταθμοί: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή

· 9 ενδιάμεσα ή/και τερματικά φρέατα.

· 2 επίσταθμοι, πριν το σταθμό Άλσος Βεΐκου (κάτω από την Λεωφ. Βεϊκου) και μετά το σταθμό Γουδή (κάτω από τη Λεωφ. Κατεχάκη).

· 1 νέο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) για την Γραμμή 4, με προοπτική ενσωμάτωσης και του ελέγχου λειτουργίας των γραμμών 1, 2, 3, αλλά και μελλοντικών αυτόματων νέων γραμμών, καθώς και του Τραμ. Το νέο ΚΕΛ θα χωροθετηθεί εντός των ορίων του Αμαξοστασίου Σεπολίων.

· Προμήθεια 20 συρμών

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να κρατήσει ως και τον Σεπτέμβριο – Η κυβέρνηση Τραμπ έδειξε μη προετοιμασμένη γι’ αυτό το σενάριο»

Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να κρατήσει ως και τον Σεπτέμβριο – Η κυβέρνηση Τραμπ έδειξε μη προετοιμασμένη γι’ αυτό το σενάριο»

Πληροφορίες που επικαλείται το Politico κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3 μήνες πολέμου - Κριτική εναντίον Τραμπ ότι άφησε ανυπεράσπιστους τους Αμερικανούς πολίτες στη Μέση Ανατολή

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Να μυρίσει η Σαρακοστή μας λιβάνι, πριν μυρίσει η χώρα μας μπαρούτι

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Να μυρίσει η Σαρακοστή μας λιβάνι, πριν μυρίσει η χώρα μας μπαρούτι

Τα ίδια τα πολεμικά γεγονότα γίνονται «κήρυκες» μετανοίας κι όμως εμείς αρνούμαστε να τρέξουμε στα πνευματικά μας καταφύγια, τις εκκλησιές

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σιδηρόδρομος: Ρομά εξακολουθούν να λεηλατούν το δίκτυο – Συνελήφθη 40χρονος που είχε κλέψει 70 κιλά χαλκού – Φράκτες θα κατασκευάσει ο ΟΣΕ

Σιδηρόδρομος: Ρομά εξακολουθούν να λεηλατούν το δίκτυο – Συνελήφθη 40χρονος που είχε κλέψει 70 κιλά χαλκού – Φράκτες θα κατασκευάσει ο ΟΣΕ

Ανίκανη η κυβέρνηση να σταματήσει το φαινόμενο - 3 χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, η ασφάλεια των επιβατών κινδυνεύει από τις συμμορίες του χαλκού

Κοινωνία
Κοινωνία: Αποκάλυψη – βόμβα από τον Δ.Κουτσούμπα: 2 drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο, είχαν στόχο τη Σούδα

Αποκάλυψη – βόμβα από τον Δ.Κουτσούμπα: 2 drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο, είχαν στόχο τη Σούδα

Αποκρύπτει η κυβέρνηση τον άμεσο κίνδυνο από το Ιράν; - Μόλις πριν 2 μέρες ο Γ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωνε ότι η Σούδα δεν διατρέχει κίνδυνο

Κοινωνία
Κοινωνία: Δεν υπήρξε χορήγηση φύλλων πορείας στην Ελλάδα – Fake news

Δεν υπήρξε χορήγηση φύλλων πορείας στην Ελλάδα – Fake news

Fake SMS δημιούργησε αναστάτωση, υποστηρίζοντας πως στάλθηκαν φύλλα πορείας, με φόντο τις εξελίξεις στο Ιράν.

Κοινωνία
Κοινωνία: Μέση Ανατολή: Αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς που εγκλωβίστηκαν στον Περσικό – Σοκαριστικό βίντεο με εκρήξεις κοντά σε ελληνικό πλοίο

Μέση Ανατολή: Αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς που εγκλωβίστηκαν στον Περσικό – Σοκαριστικό βίντεο με εκρήξεις κοντά σε ελληνικό πλοίο

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητά τον άμεσο απεγκλωβισμό τον ελληνικών πλοίων, καταγγέλλοντας εταιρείες που στέλνουν πληρώματα «στο στόμα του λύκου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Δεν μπορούν να πουν 3 χρόνια μετά ότι τα τρένα είναι ασφαλή – Τζογάρουν την ασφάλεια μας»

Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Δεν μπορούν να πουν 3 χρόνια μετά ότι τα τρένα είναι ασφαλή – Τζογάρουν την ασφάλεια μας»

«Τρία χρόνια μετά, μας κάνουν τεστ αντοχής - Κάθονται και λένε “θα τους έχουμε γραμμένους στα τέτοια μας, άστους να χτυπιούνται, θα βαρεθούν”»

Κοινωνία
Κοινωνία: Η μεγάλη ευκαιρία για προβολή ελληνικής ισχύος στη Μεσόγειο – Ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου, αλλά όχι μόνο για… Ιρανικά drones

Η μεγάλη ευκαιρία για προβολή ελληνικής ισχύος στη Μεσόγειο – Ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου, αλλά όχι μόνο για… Ιρανικά drones

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακροβατεί μεταξύ δράσης και παθητικότητας, κινδυνεύοντας να χάσει μια ιστορική ευκαιρία για τα ελληνοτουρκικά

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χτύπημα στο Ντουμπάι: Οι πύραυλοι ξύπνησαν τη «Βαβέλ» από το όργιο της ματαιοδοξίας της

Χτύπημα στο Ντουμπάι: Οι πύραυλοι ξύπνησαν τη «Βαβέλ» από το όργιο της ματαιοδοξίας της

Μια παγκόσμια μητρόπολη της διεστραμμένης ελίτ έγινε... σκορποχώρι μόλις έφυγε από τη μέση το απατηλό παραπέτασμα της ασφάλειας

Ελευθέριος Ανδρώνης