ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Στην Κρητική γη αναπαύεται από σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης η κηδεία του οποίου έγινε το μεσημέρι στον Γαλατά Χανίων στην Κρήτη.
Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης: Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (9/9) η κηδεία του σπουδαίου μας Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος αναπαύεται πλέον στη γη της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στο χωριό, Γαλατάς Χανίων, όπως ακριβώς ήταν η επιθυμία του.

Στη κηδεία του παρευρέθηκε πλήθος κόσμου με μια λαοθάλασσα να αποχαιρετά όπως του έπρεπε τον Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας το ύστατο χαίρε σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες που γέννησε αυτός ο τόπος.

Η αρχή έγινε στο λιμάνι της Σούδας καθώς με το πλοίο της γραμμής (όπως είχε ζητήσει ο ίδιος) έφτασε λίγο μετά τις 06:00 η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Κατά την υποδοχή της σορού υπήρχαν έντονα συναισθήματα από τους παρευρισκόμενους. Συγκίνηση, χειροκρότημα, δάκρυα αλλά και κάποιους να τραγουδούν ορισμένα από τα κομμάτια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης και που έγραψαν ιστορία.

Εν συνεχεία ξεκίνησε αυτοκινητοπομπή (περίπου στις 07:20) στο κέντρο της πόλης με κατάληξη τον Μητροπολιτικό Ναό τον εισοδίων της Θεοτόκου. Φυσικά από πίσω ακολουθούσε ο κόσμος, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα, τόσο γινόταν περισσότερος. Ενενήντα έξι βρακοφόροι (όσοι και τα χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη) και πλήθος κόσμου την υποδέχθηκαν στη Δημοτική Αγορά των Χανίων.

Από τη Δημοτική Αγορά, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Χανίων, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, το οποίο διήρκησε έως τις 12:00.

Στις 13:00, η σορός επίσης με πομπή αυτοκινήτων μεταφέρθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς στα Χανιά, όπου σε στενό κύκλο εντός του ναού τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Κατόπιν ακολούθησε η ταφή του  στο κοιμητήριο του χωριού, όπως είχε ζητήσει ο Μίκης Θεοδωράκης προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του που αναπαύονται εκεί επίσης.

Να αναφέρουμε ότι στην τελετή της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, έδωσαν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του Mega και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλόνισε η κόρη του Μαργαρίτα ερμηνεύοντας «Το παλικάρι»

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκίνησε ο Γερμανός διευθυντής ορχήστρας Henning Zierock έξω απο τη Μητρόπολη Χανίων

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί ο Διονύσης Σαββόπουλος χαιρέτησε στρατιωτικά τον Μίκη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.