ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης – Γιώργος Ζαμπέτας: Η γειτονιά των αγγέλων

Ένα χρόνο μετά την «Όμορφη Πόλη», ο Μίκης Θεοδωράκης δημιουργεί ένα νέο κύκλο τραγουδιών που πλαισιώνει το Θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η γειτονιά των αγγέλων που ανεβαίνει στο θέατρο Κοτοπούλη-Rex στις αρχές Οκτωβρίου του 1963.
Μίκης Θεοδωράκης – Γιώργος Ζαμπέτας: Η γειτονιά των αγγέλων

Μίκης Θεοδωράκης: Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1963 όταν ανέβηκε στο θέατρο «Κοτοπούλη-Rex» η θεατρική παράσταση «Η γειτονιά των αγγέλων».

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, μουσική Μίκη Θεοδωράκη, σκηνικά-κοστούμια Βασίλη Φωτόπουλου και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού.

Στους βασικούς ρόλους ήταν η Τζένη Καρέζη, ο Νίκος Κούρκουλος, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Δημήτρης Νικολαΐδης, η Αλίκη Ζωγράφου, η Ζωή Φυτούση κ.α.

Εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησε και ο δίσκος με τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης, όπου εκτός της Καρέζη, του Κούρκουλου και του Σειληνού, εμφανίσθηκε, ουσιαστικά, για πρώτη φορά ως τραγουδιστής ο Γιάννης Πουλόπουλος (η μοναδική του ηχογράφηση πριν από τη «Γειτονιά των αγγέλων» είχε γίνει το 1962 σε ένα συρτοτσιφτετέλι του Πάνου Πετσά με τίτλο «Δως μου την καρδιά μου πίσω», χωρίς καμία τύχη).

Όσον αφορά την ορχήστρα, προεξάρχων ο Γιώργος Ζαμπέτας με το μπουζούκι του και μαζί του ο Γιάννης Διδίλης, πιάνο, ο Ανδρέας Ροδουσάκης, μπάσο και ο Μπάμπης Μαλλίδης, κιθάρα.

Τα τραγούδια του δίσκου:

1) Στρώσε το στρώμα σου για δυο (Νίκος Κούρκουλος – Βαγγέλης Σειληνός – Χορωδία)
2) Πενιά (Ορχήστρα)
3) Οι χαρταετοί (Ορχήστρα)
4) Χασαποσέρβικος (Ορχήστρα)
5) Το ψωμί είναι στο τραπέζι (Γιάννης Πουλόπουλος)
6) Από το παράθυρό σου (Τζένη Καρέζη – Νίκος Κούρκουλος)
7) Στης γειτονιάς τον ουρανό (Ορχήστρα)
8) Ερωτική σκηνή (Ορχήστρα)
9) Ζεϊμπέκικος (Ορχήστρα)
10) Δόξα τω Θεώ (Γιάννης Πουλόπουλος)

Η ηχογράφηση έγινε στην Columbia από τον Νίκο Κανελλόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης – H τελευταία συναυλία που έδωσε

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: «Τρένο» η Βραζιλία – Πέρασε από τη Βενεζουέλα η Αργεντινή (vids)

Mad Clip: Τα σοκαριστικά βίντεο και ο ιατροδικαστής δίνουν απαντήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης – Γιώργος Ζαμπέτας: Η γειτονιά των αγγέλων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.