ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης : Όταν ο «Ζορμπάς» έγινε μπαλέτο στην Ιταλία και έγραψε ιστορία

Και που δεν έπαιξε ο Μίκης Θεοδωράκης και τη διάρκεια της λαμπρής πορείας και καριέρας του. Μια συναυλία στην Ιταλία έγραψε ιστορία.
Μίκης Θεοδωράκης : Όταν ο «Ζορμπάς» έγινε μπαλέτο στην Ιταλία και έγραψε ιστορία

Ο Μίκης Θεοδωράκης έπαιξε στις μεγαλύτερες αίθουσες, θέατρα και γενικότερα πολιτιστικούς χώρους του πλανήτη μαγεύοντας και καθηλώνοντας και το ξένο κοινό με τις  μοναδικές δημιουργίες του.

Μια από τις συναυλίες που έμειναν στην ιστορία και μνημονεύονται ως σήμερα ήταν αυτή του 1988 στη Βερόνα της Ιταλίας.

Εκεί ο Μίκης Θεοδωράκης έπαιξε τον «Zorba the Greek» και για περίπου δύο ώρες το κοινό παρακολουθούσε μαγεμένο.

Σε μια εξαιρετική παραγωγή, με μεγάλη ορχήστρα, μουσικούς, χορευτές πραγματοποιήθηκε μια ονειρεμένη βραδιά, ένα ατελείωτο «γλέντι» που μόνο η μουσική του Μίκη μπορεί να προσφέρει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σήμερα στο βίντεο της συναυλίας που έχει αναρτηθεί στο youtube τα σχόλια είναι διθυραμβικά από χρήστες που είτε είχαν δώσει το «παρών» είτε νεότεροι που τώρα μαθαίνουν τη μουσική του Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Δείτε το παρακάτω

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Ποια η γυναίκα της ζωής του και τα δύο τους παιδιά

Mίκης Θεοδωράκης: Το κελί του στις φυλακές Ωρωπού

Μίκης Θεοδωράκης: Τριήμερο εθνικό πένθος!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης : Όταν ο «Ζορμπάς» έγινε μπαλέτο στην Ιταλία και έγραψε ιστορία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.