ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nέα προγράμματα έως το τέλος του έτους από τον ΟΑΕΔ

Αφορά συνολικά 21.500 ανέργους
Nέα προγράμματα έως το τέλος του έτους από τον ΟΑΕΔ

Τέσσερα νέα προγράμματα για συνολικά 21.500 ανέργους πρόκειται να προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι μεταξύ των 11 προγραμμάτων που ανακοίνωσε προ ημερών η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου πως θα προκηρυχθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Τα προγράμματα αυτά του Οργανισμού θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ και θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους.

Δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ πρόκειται να δημοσιευτούν μέσα στον μήνα. Ειδικότερα, πρόκειται για το πρόγραμμα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας «υψηλού γνωσιακού περιεχομένου» σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιδότηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς.

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 10.000 άνεργοι απόφοιτοι υψηλής κατάρτισης στους κλάδους αιχμής, ενώ η επιδότηση θα είναι για 12 μήνες, καλύπτοντας το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Μάλιστα, θα ανέρχεται έως 600 ευρώ για κατόχους πτυχίου, μέχρι 700 ευρώ για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου και μέχρι 800 ευρώ για κατόχους διδακτορικού τίτλου.

Μέσα στον Οκτώβριο πρόκειται να προκηρυχθεί και το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 έως 29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Το ειδικό αυτό πρόγραμμα θα διαρκέσει 12 μήνες, ενώ έχουν καθοριστεί και οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές για τους συμμετέχοντες σε αυτό. Έτσι, για τους πτυχιούχους ΑΕΙ η μηνιαία αμοιβή ορίζεται έως τα 1.040 ευρώ και για τους πτυχιούχους ΤΕΙ έως τα 990 ευρώ. Στην περίπτωση δε που οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, τότε στις αμοιβές προστίθενται 50 ή 100 ευρώ αντίστοιχα.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 αναμένεται να προκηρυχθούν άλλα δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ για συνολικά 6.000 ωφελουμένους, ηλικίας έως 29 ετών.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Πολύνεκρο τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ: Άφωνο παρακολουθεί το πανελλήνιο μια ακόμα φρικτή τραγωδία μετά το εργοστάσιο «Βιολάντα»

Πολύνεκρο τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ: Άφωνο παρακολουθεί το πανελλήνιο μια ακόμα φρικτή τραγωδία μετά το εργοστάσιο «Βιολάντα»

Ανείπωτος θρήνος για τη νέα συμφορά - 26 χρόνια μετά το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο ΠΑΟΚ και η Ελλάδα θρηνούν ξανά νέα παιδιά

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Interview για Καρυστιανού: Μηδενική «ζημιά» από τις δηλώσεις για τις αμβλώσεις – Αμετάβλητη η απήχησή της στο εκλογικό κοινό

Δημοσκόπηση Interview για Καρυστιανού: Μηδενική «ζημιά» από τις δηλώσεις για τις αμβλώσεις – Αμετάβλητη η απήχησή της στο εκλογικό κοινό

Το 51% των πολιτών δεν δυσαρεστήθηκαν καθόλου από τις δηλώσεις για τις αμβλώσεις - Ίδιο το ποσοστό που ούτως ή άλλως έβλεπε θετικά το κόμμα Καρυστιανού

Κοινωνία
Κοινωνία: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανείπωτο παιχνίδι της μοίρας – Χαρούμενες οι 5 εργάτριες στο τραπέζι της βασιλόπιτας λίγες ώρες πριν τον όλεθρο

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανείπωτο παιχνίδι της μοίρας – Χαρούμενες οι 5 εργάτριες στο τραπέζι της βασιλόπιτας λίγες ώρες πριν τον όλεθρο

Ανύποπτες για το τι έμελλε να συμβεί, οι 5 γυναίκες περνούσαν ανέμελες στιγμές χαράς με τους συναδέλφους τους σε γιορτή της εταιρείας

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Ανείπωτος θρήνος – Πέντε γυναίκες νεκρές στο νυχτοκάματο ενός εργοστασίου σε μια χώρα που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Τραγικά νούμερα για το δημογραφικό - Μόλις 66.532 γεννήσεις είχαμε το 2025 εκ των οποίων μόνο τα 40.000 ήταν ελληνόπουλα

Κοινωνία
Κοινωνία: Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Μεροκάματα θανάτου στην Ελλάδα του 2026 - Οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι αν δεν είχε γίνει κοπή της βασιλόπιτας το προηγούμενο βράδυ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ασφάλεια των αερομεταφορών - «Πάμε και όπου βγει» και στον αέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Παπαγαλίζοντας τη γραμμή Μερτς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόσβαλε τη νοημοσύνη εκατομμυρίων αγροτών λέγοντας ότι είναι «ελλιπώς ενημερωμένοι»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης