ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοθευμένη βενζίνη: Σε πόσο χρόνο καταλαβαίνεις πως υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα

Τα περιστατικά νοθευμένης βενζίνης όλο και αυξάνονται στη χώρα μας προκαλώντας έναν νέο πονοκέφαλο για τους οδηγούς.
Νοθευμένη βενζίνη: Σε πόσο χρόνο καταλαβαίνεις πως υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα

Η νοθευμένη βενζίνη αποτελεί το νέο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί οχημάτων μετά την ακρίβεια η οποία έχει εκτινάξει τις τιμές των καυσίμων στα ύψη (δείτε πότε κλείνει η πλατφόρμα του fuel pass 2).

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας» στο κανάλι του Open τα νοθευμένα καύσιμα δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στα αυτοκίνητα τα οποία έχουν γεμίσει τα συνεργεία αυτοκινήτων.

Οι συνηθέστερες βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η βενζίνη η οποία είναι αναμειγμένη με άλλα υγρά εμφανίζονται στα μπεκ, στην τρόμπα, στην αντλία αλλά ακόμη και στη μηχανή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μηχανικού, στα αυτοκίνητα τα οποία έχουν πάθει ζημιά λόγω νοθείας και βρέθηκαν στο συνεργείο του, έχει βρεθεί βενζίνη αναμειγμένη με νερό και ζάχαρη, βενζίνη αναμειγμένη με πετρέλαιο αλλά ακόμη και με νέφτι το οποίο μάλιστα το έχει βρει και σκέτο.

Τα προβλήματα ευτυχώς εμφανίζονται συνήθως νωρίς στο αυτοκίνητό σας πολλές φόρες ακόμη και στα πρώτα 2 με 3 χιλιόμετρα της λειτουργίας του αυτοκινήτου με νοθευμένη βενζίνη.

Βέβαια ανάλογα την ποσότητα της νοθείας αν είναι λίγη μπορεί να αντιληφθεί μέχρι και την επόμενη μέρα. Η μεγαλύτερη νοθεία γίνεται αντιληπτή πιο άμεσα περίπου στο επόμενο 20λεπτο μετά το γέμισμα.

Με όλα τα παραπάνω να έχουν κόστος αρκετά κατοστάρικα για τους πολίτες σε ήδη δύσκολες εποχές, οι ειδικοί συνιστούν προσοχή από ποια πρατήρια γεμίζουμε το ντεπόζιτό μας ενώ προτείνουν να κρατάμε τις αποδείξεις από τα πρατήρια που έγινε το γέμισμα για να γνωρίζουμε σε περίπτωση που πέσουμε θύματα ποιο πρατήριο ευθύνεται για αυτό.

Ειδήσεις σήμερα

Ρεύμα: Έτσι καίμε λιγότερο με 5 απλούς τρόπους!

Food Pass: Στον αέρα το επίδομα για τα σούπερ μάρκετ – Τι έχει συμβεί

Σταύρος Ζαλμάς: Μου κατέστρεψαν την καριέρα-Είπαν ότι έχω AIDS

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νοθευμένη βενζίνη: Σε πόσο χρόνο καταλαβαίνεις πως υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις