ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κορονοϊός «έφερε» 30.000 απολύσεις σε μία εβδομάδα! (vid)

Τα μέτρα που λήφθηκαν.
Ο κορονοϊός «έφερε» 30.000 απολύσεις σε μία εβδομάδα! (vid)

Τεράστιες είναι οι επιπτώσεις που έχει επιφέρει ο κορονοϊός στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, μόνο την τελευταία εβδομάδα είχαμε 30.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα!

O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για τραγική εικόνα της αγοράς εργασίας το μήνα Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο νούμερο για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Πάνω από όλα δείχνει ότι μερίδα εργοδοτών ενήργησε χωρίς ψυχραιμία κι ευαισθησία προς τον εργαζόμενο.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο νούμερο των 30.000 δεν συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές συμβάσεων και οι υποχρεωτικές άδειες, κάτι που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο.

Ειδικότερα, ο κλάδος ο οποίος προχώρησε στις περισσότερες απολύσεις ήταν αυτός των ξενοδόχων, καθώς οι ακυρώσεις κρατήσεων είναι πλέον μαζικές.

Η παραπάνω δραματική κατάσταση στα εργασιακά, οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει το μέτρο της ρήτρας της μη απόλυσης.

«Ερχόμαστε για να στηρίξουμε έμπρακτα το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, και αυτών που κλείνουν και αυτών που παραμένουν ανοιχτές» σημείωσε αρχικά ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Και συνέχισε: «Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να πανικοβάλλονται και να προχωρούν αναίτια σε απολύσεις. Όλα τα ευνοϊκά μέτρα συνδέονται με τη ρήτρα διατήρησης εργασίας. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη» δήλωσε.

Έκανε μάλιστα λόγο για απογοητευτικά ως τραγικά στοιχεία στη μισθωτή απασχόληση επικαλούμενος το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις, με παράταση καταβολής επιδόματος ανεργίας για άλλους δύο μήνες, για όσους εργαζόμενους λήγει η προθεσμία στις 31 Μαρτίου.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ για τα μέτρα που λήφθηκαν μετά τις μαζικές απολύσεις

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Ντροπή! – «Σκουριάζει» παρατημένο το ασθενοφόρο που είχε κάνει δωρεά η Αθηνά Παπαχρήστου – Ιεροσυλία στη μνήμη της!

Ντροπή! – «Σκουριάζει» παρατημένο το ασθενοφόρο που είχε κάνει δωρεά η Αθηνά Παπαχρήστου – Ιεροσυλία στη μνήμη της!

Δεν σέβονται ούτε τους εθνικούς ευεργέτες - Εδώ και 6 μήνες είναι ακινητοποιημένο το ασθενοφόρο σε συνεργείο της Πάτρας!

Κοινωνία
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Φάνηκε πόσο διάτρητη είναι η ασφάλεια των αερομεταφορών – Το Sportime προειδοποιούσε εδώ και 1 χρόνο

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Φάνηκε πόσο διάτρητη είναι η ασφάλεια των αερομεταφορών – Το Sportime προειδοποιούσε εδώ και 1 χρόνο

Εκτεθειμένη η χώρα σε βλάβες και εξωτερικές επιθέσεις - Η κυβέρνηση αγνοούσε τα δημοσιεύματα και τις προειδοποιήσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για τον κίνδυνο

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιώργος Γεραπετρίτης: «Κονσερβαρισμένες» woke ευχές για την πρωτοχρονιά – Μονίμως στη λάθος πλευρά της ιστορίας

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Κονσερβαρισμένες» woke ευχές για την πρωτοχρονιά – Μονίμως στη λάθος πλευρά της ιστορίας

Επιμένουν ακόμα στο ίδιο «ποίημα» - Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ευχήθηκε για το 2026 «ανεκτικότητα» και «σεβασμό στη διαφορετικότητα»

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέος ΚΟΚ και έλεγχοι: Έπρεπε να περάσουν 7 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη για να δούμε μείωση θανάτων από τροχαία

Νέος ΚΟΚ και έλεγχοι: Έπρεπε να περάσουν 7 χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη για να δούμε μείωση θανάτων από τροχαία

Πρωτοχρονιάτικο ευχάριστο νέο οι μειωμένοι θάνατοι στην άσφαλτο για το 2025, αλλά θρηνήσαμε χιλιάδες νεκρούς την προηγούμενη εξαετία

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Ο Τειρεσίας των Ενοικιαστών»: To social credit system αλά Ελληνικά – Μαζικό φακέλωμα και όποιος χρωστάει δεν θα βρίσκει σπίτι!

«Ο Τειρεσίας των Ενοικιαστών»: To social credit system αλά Ελληνικά – Μαζικό φακέλωμα και όποιος χρωστάει δεν θα βρίσκει σπίτι!

Καλωσορίσατε στην απόλυτη δυστοπία του στεγαστικού - Το «πιστοποιητικό φερεγγυότητας» έρχεται για να γίνει εφιάλτης των ενοικιαστών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: 2 Ιανουαρίου: Κλειστά τα περισσότερα καταστήματα και ο Σκλαβενίτης– Τι ισχύει για τα άλλα σούπερ μάρκετ και τράπεζες

2 Ιανουαρίου: Κλειστά τα περισσότερα καταστήματα και ο Σκλαβενίτης– Τι ισχύει για τα άλλα σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Η 2α Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία, όμως για τους καταναλωτές η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη. Παρότι η ημέρα θεωρείται εργάσιμη, πολλά καταστήματα και σούπερ μάρκετ είναι κλειστά,

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ευχή για Ευλογημένο 2026: Να εκμεταλλευτούμε το «χρυσάφι» του νέου χρόνου για να «αγοράσουμε» μετάνοια

Ευχή για Ευλογημένο 2026: Να εκμεταλλευτούμε το «χρυσάφι» του νέου χρόνου για να «αγοράσουμε» μετάνοια

12 νέοι μήνες - 12 μεγάλες ευκαιρίες αγιότητας - Ο μόνος κακός χρόνος είναι εκείνος που θα μας απομακρύνει από τον Χριστό

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΥΔΑΠ: Χαράτσι 30 ευρώ στους λογαριασμούς μας το 2026 – Η «μπίζνα» του νερού δεν σταματά ούτε με… κατακλυσμό

ΕΥΔΑΠ: Χαράτσι 30 ευρώ στους λογαριασμούς μας το 2026 – Η «μπίζνα» του νερού δεν σταματά ούτε με… κατακλυσμό

Κυβέρνηση και ΕΥΔΑΠ προχωρούν το σχέδιο για την «αιχμαλωσία» του υπέρτατου αγαθού - Βρέχει συνέχεια και μιλούν ακόμα για λειψυδρία

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Απτόητοι από τις απειλές της κυβέρνησης – «Ούτε βήμα πίσω» – Πρωτοχρονιά στα μπλόκα με «καυτό» Γενάρη κινητοποιήσεων

Αγρότες: Απτόητοι από τις απειλές της κυβέρνησης – «Ούτε βήμα πίσω» – Πρωτοχρονιά στα μπλόκα με «καυτό» Γενάρη κινητοποιήσεων

Πρωτοχρονιά στις επάλξεις αλλά με ανοιχτά μπλόκα θα κάνουν οι αγρότες - «Δεν κάνουμε πίσω. Δεν φοβόμαστε. Δεν υποχωρούμε», δηλώνουν

Κοινωνία