ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλα κρέμονται σε μία κλωστή για τις γερμανικές τράπεζες

Οι τιμές των γραφείων πέφτουν λόγω του ότι όλο και περισσότερα άτομα εργάζονται από το σπίτι τους.
Όλα κρέμονται σε μία κλωστή για τις γερμανικές τράπεζες

Όλα κρέμονται σε μία κλωστή για τις γερμανικές και αμερικανικές τράπεζες που επένδυσαν σε εμπορικά ακίνητα.

Οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι πολύ πιο εκτεθειμένες από τις Ευρωπαϊκές στην κρίση ακινήτων, αναφέρει έκθεση της Morgan Stanley.

Σύμφωνα με την έκθεση, την ώρα που οι τιμές των γραφείων πέφτουν, λόγω του ότι όλο και περισσότερα άτομα εργάζονται από το σπίτι τους, οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μειώσει τον δανεισμό τους σε εμπορικά ακίνητα και έχουν το ήμισυ της έκθεσης των αμερικανικών τραπεζών.

Οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ φαίνονται πιο εκτεθειμένες, παράλληλα με τις γερμανικές τράπεζες – οι οποίες «σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες αύξησαν την έκθεσή τους».

Όλα κρέμονται σε μία κλωστή για τις γερμανικές τράπεζες

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα όποια προβλήματα σχετίζονται με το CRE (εμπορικά ακίνητα) δεν θα μεταφραστούν σε συστημικό γεγονός.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν ένα πλήγμα 3% στα κέρδη τους σε διάστημα τριών ετών, καθώς το 70% των ευρωπαϊκών τραπεζών μεγάλης κεφαλαιοποίησης μείωσαν την έκθεσή τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα ποσοστά κενών γραφείων είναι 21% έναντι 8% στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Αντίθετα, οι γερμανικές τράπεζες έχουν περισσότερο από 20% έκθεση σε CRE, με την Deutsche Bank να έχει τη μεγαλύτερη έκθεση σε CRE στην αγορά των ΗΠΑ.

Οι τράπεζες μεγάλης κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ έχουν περίπου 11% έκθεση, ενώ οι δανειστές μεσαίας κεφαλαιοποίησης – ορισμένοι από τους οποίους είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν τις τελευταίες εβδομάδες – έχουν περίπου 30%.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Δούρειος ίππος τα social media - Η Αυστραλία φέρνει την ψηφιακή ταυτοποίηση από την πίσω πόρτα - Οι ΗΠΑ απαιτούν το ιστορικό 5 χρόνων από τους τουρίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Ξεφεύγει η άγρια καταστολή - Αδιανόητο περιστατικό στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με τις κλούβες να διακινδυνεύουν ακόμα και ζωές ασθενών

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε την κατ’ έτος τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των αθλητικών παραγόντων όλων των ολυμπιακών αθλημάτων.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιώργος Φλωρίδης: Χυδαία επίθεση στους αγρότες – «Δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους – Κανείς δεν έχει καταλάβει τι αιτήματα έχουν»

Γιώργος Φλωρίδης: Χυδαία επίθεση στους αγρότες – «Δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους – Κανείς δεν έχει καταλάβει τι αιτήματα έχουν»

Παραλήρημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης - Την ταλαιπωρία που η ίδια η κυβέρνηση προκαλεί στους καρκινοπαθείς, ο Γιώργος Φλωρίδης την «φορτώνει» στους αγρότες!

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

To 76% των Ελλήνων απαντούν ότι οι αγρότες έχουν δίκιο - Ακόμα και για το ευαίσθητο θέμα των μπλόκων το 53% τα στηρίζει

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Γεώργιος Αποστολάκης – Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση

Ο κ. Γεώργιος Αποστολάκης γράφει για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών. Το αγροτικό ζήτημα σήμερα: Η Ελλάδα μπροστά σε μια ιστορική σύγκρουση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Καραμανλής – Σαμαράς: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για το αγροτικό – «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα!»

Σαμαράς: «Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το μέλλον των παιδιών τους» - Καραμανλής: «Μείζονα εθνική απειλή η ερήμωση της υπαίθρου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να στρέψει τον λαό κατά των αγροτών

Χαρακτήρισε «ακραίες» και «τυφλές» τις κινητοποιήσεις, ενώ έφτασε ακόμα και να υπενθυμίσει στον λαό ότι έρχονται... Χριστούγεννα

Κοινωνία