ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: «Να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου – Άνοιγμα με διπλές μάσκες και self test»

Η Ματίνα Παγώνη τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς και γενικά της χαλάρωσης του lockdown, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με διπλές μάσκες και self test.
Παγώνη: «Να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου – Άνοιγμα με διπλές μάσκες και self test»

Η Ματίνα Παγώνη τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς και γενικά της χαλάρωσης του lockdown, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με διπλές μάσκες και self test.

«Είμαι υπέρ του ανοίγματος γιατί δεν έχουμε lockdown, μόνο το πρώτο lockdown ήταν που κλειστήκαμε μέσα» δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τα νέα μέτρα. Όπως εξήγησε «θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου και επιπλέον τα δείγματα που είχαμε από τα μικρά καταστήματα που είχαν ανοίξει δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα».

Χρειάζεται μεγάλος έλεγχος και ατομική ευθύνη τόνισε η κ. Παγώνη. Για τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να επιβληθούν διπλές μάσκες και να γίνονται self test στους υπαλλήλους. «Οταν προχωρήσουμε με τα εμβόλια τις αραιώνουμε και βάζουμε μια», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα σχολεία, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τα self test στα φαρμακεία, θα τα έχουν κάνει εκπαιδευτικοί και μαθητές πριν ξεκινήσουν και ανά βδομάδα θα γίνεται πλήρης έλεγχος. «Ωστόσο από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει στα φαρμακεία δεν μπορούν να ανοίξουν», ανέφερε.

Περιμέναμε τα υψηλά νούμερα χθες γιατί είναι τα αποτελέσματα πριν από 15 ημέρες, από τις Απόκριες, πρόσθεσε η κ. Παγώνη για το ρεκορ εισαγωγών που σημειώθηκε χθες. «Το υπουργείο θα πρέπει να τρέξει τα κρεβάτια μαζί με τις προσλήψεις. Αλλιώς εκ των έσω; Είμαστε πολύ λίγοι για αυτά που κάνουμε», σημείωσε.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής που δεν έχει κάνει εμβόλιο. Πας να κάνεις ένα λειτούργημα, δεν χρειάζεται ένας πρωθυπουργός να σου πει τι να κάνεις. Το κάνεις μόνος σου», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει άνδρας στο Περιστέρι που βρίζει γυναίκες με παιδιά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Η Αστυνομία προειδοποιεί να μην ανοίγονται ύποπτοι σύνδεσμοι, να ελέγχεται πάντα ο αποστολέας και να μην κοινοποιούνται κωδικοί ή στοιχεία καρτών.

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Νέο σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας στο Γαλάτσι με δύο τραυματίες και έρευνα από το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Επίσης επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 1000 ευρώ για παράληψη ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία