ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίες: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Οι  παραλίες ετοιμάζονται ενόψει καλοκαιριού και πάλι να υποδεχτούν τον κόσμο, με την Κυβέρνηση να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.
Παραλίες: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Οι  παραλίες ετοιμάζονται ενόψει καλοκαιριού και πάλι να υποδεχτούν τον κόσμο, με την Κυβέρνηση να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Παραλίες: Η Ελληνική Κυβέρνηση μετά το άνοιγμα στην εστίαση και στον τουρισμό που αναμένεται στις 14 Μαΐου, πήρε την απόφαση να ανοίξει και τις οργανωμένες παραλίες. Με ποιον τρόπο όμως θα μπορεί κάποιος να απολαύσει το μπάνιο του σε μια παραλία;

Συγκεκριμένες αποστάσεις ανάμεσα στις ξαπλώστρες, αντισηπτικά και απολύμανση. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Συνεργεία στήνουν ομπρέλες. Βάζουν ξαπλώστρες με τη μεζούρα στα χέρια. Καθαρίζουν την άμμο.

Τρέχουν να προλάβουν οι διαχειριστές των οργανωμένων παραλιών προκειμένου αύριο να μπορούν να υποδεχθούν τους πρώτους λουόμενους της σεζόν.

Με οδηγό το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα…που μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες.

Η ελάχιστη απόσταση από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι 4 μέτρα ενώ θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης. Υποχρεωτικά θα είναι και τα self – test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους ενώ η μετάβαση θα γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033. Όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται δια ροπάλου η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν περιμένουν το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ και από σήμερα πήγαν στις ανοργάνωτες παραλίες. Ωστόσο με τη σκέψη πως στις οργανωμένες πλαζ ενδεχομένως να υπάρξει κάποιος συνωστισμός, αρκετοί είναι εκείνοι που ήδη σκέφτονται πιο απομακρυσμένες παραλίες με σίγουρες αποστάσεις.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών και στην Θεσσαλονίκη. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι υπεύθυνοι ξεκίνησαν να στήνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Τα μέτρα και οι αποστάσεις παραμένουν καθώς και η ατομική ευθύνη ώστε να επιστρέψουμε επιτυχημένα στην κανονικότητα. Στο Καβούρι και την παραλία Μπαξέ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η κάμερα του MEGA όπου κατέγραψε τις προετοιμασίες ενόψει του αυριανού ανοίγματος.

Παπαευαγγέλου: «Δεν έχουμε δει ακόμα τις επιπτώσεις από το Πάσχα»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παραλίες: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.