ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται και αύριο η αργία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

Παράταση παίρνει η αργία σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας λόγω της κακοκαιρίας, του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών.
Παρατείνεται και αύριο η αργία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

Παρατείνεται η αργία σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Η κακοκαιρία Ελπίς συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα σε ολόκληρη την επικράτεια. Ιδιαίτερα όμως στη νοτιότερη Ελλάδα τα καιρικά φαινόμενα ήταν πολύ έντονα.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο φιάσκο στην Αττική οδό με πολίτες να περνάνε νύχτα τρόμου χτες το βράδυ καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους. Μέχρι και σήμερα στις 10 ο πρωί, ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής οδού ανέφερε πως 200 άτομα συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένα στο σημείο.

Την ίδια ώρα η μισή Αττική έμεινε χωρίς ρεύμα ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την αποζημίωση των εγκλωβισμένων πολιτών.

Στην σημερινή έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας, ο  ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε πως δίνεται παράταση στην αργία που είναι σε ισχύ σε 4 περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε γενική αργία θα βρίσκονται και αύριο η Αττική, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη λόγω του ψύχους, του χιονιού και του παγετού.

Για τη λειτουργία των σχολείων θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση από το υπουργείο παιδείας, ωστόσο δεν θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από τη γενική αργία εξαιρούνται:

  • οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,
  • οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,
  • οι δημόσιες δομές υγείας,
  • τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και
  • υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του
    φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Μειωμένο θα είναι το ωράριο και στα σουπερ μάρκετ τα οποία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παρατείνεται και αύριο η αργία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις