ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα στο χωριό: «Παγώνει» το άνοιγμα των μετακινήσεων

Στον «αέρα» παραμένει το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό για το Πάσχα. Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου.
Πάσχα στο χωριό: «Παγώνει» το άνοιγμα των μετακινήσεων

Στον «αέρα» παραμένει το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό για το Πάσχα. Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου.

Δεύτερες σκέψεις ενόψει Πάσχα αρχίζουν να επικρατούν, σχετικά με το άνοιγμα των μετακινήσεων. Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στο Μαξίμου για το θέμα.

Όπως φαίνεται η παραμονή των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα, η πίεση στο σύστημα υγείας και η ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά το Πάσχα προκάλεσαν δισταγμούς.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό το «Πάσχα στο χωριό» να μην το δούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οι σκέψεις της Επιτροπής για τις μετακινήσεις το Πάσχα

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην επιτροπή, δεν μπορούμε να το προκαταβάλουμε», είπε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Τόνισε, επίσης, πως δεν έχει γίνει συγκεκριμένη συζήτηση ακόμη για το θέμα.

Παράλληλα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης είπε ότι «ή θα αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί και το Πάσχα, όπου στην ουσία, στα αστικά κέντρα, το ένα σπίτι θα καλέσει το άλλο, ή τρεις οικογένειες μαζί σε κλειστούς χώρους θα βρεθούν να φάνε, ή θα επιτρέψουμε την -ας το πούμε- αραίωση των αστικών κέντρων και να επιτρέψουμε στον κόσμο να πάει στα εξοχικά του, στα χωριά του, όπου κατά κανόνα θα ζήσει ένα Πάσχα σε εξωτερικό χώρο και να τον προτρέψουμε, πηγαίνοντας εκεί, να επιδείξει μια συμπεριφορά ασφαλέστερη με self test και, βεβαίως, με μεγάλη προσοχή».

Πηγή: Skai

Βασιλακόπουλος: «Ναι για Πάσχα στο χωριό!»

Καπραβέλος: «Δε συζητάω καν το Πάσχα στο χωριό, δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάσχα στο χωριό: «Παγώνει» το άνοιγμα των μετακινήσεων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.