ΚΟΙΝΩΝΙΑ

PCR: Μόνο 25 ευρώ η τιμή στην Κύπρο και εδώ κάνουμε πάρτυ για τα 50

Πάρτυ για τα 50 ευρώ των PCR τη στιγμή που στην Κύπρο κάνουν 25
PCR: Μόνο 25 ευρώ η τιμή στην Κύπρο και εδώ κάνουμε πάρτυ για τα 50

Η είδηση της ημέρας στο μέτωπο του κορονοϊού, μέχρι το απόγευμα που θα ανακοινωθεί το νέο ρεκόρ κρουσμάτων, δεν είναι άλλη από το πλαφόν στην τιμή των τεστ PCR.

Με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι θα μπει ανώτατη τιμή περίπου στα 50 ευρώ από τα οποία τα 40 είναι το κόστος και τα 10 ευρώ είναι η υπηρεσία. Είναι άραγε καλή η τιμή; Μια ματιά στο τι συμβαίνει στην Κύπρο μας δίνει την απάντηση

Όπως μπορούμε να δούμε στη σελίδα πασίγνωστου ιδιωτικού κέντρου το κόστος για το PCR στην Κύπρο ανέρχεται στα 25 ευρώ. Μάλιστα αυτό πέφτει στα 20 για φοιτητές κλπ.

Καταλαβαίνει κανείς ότι με αυτά τα 25 ευρώ το κέντρο καλύπτει και τα έξοδα του και προφανώς έχει και κέρδος.

Χαρακτηριστικό του πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το κόστος και η προσβασιμότητα των τεστ είναι το γεγονός ότι η Κύπρος με πληθυσμό το 1/10 της Ελλάδας κάνει καθημερινά παρόμοιο ή και περισσότερα τεστ από την Ελλάδα.

Για παράδειγμα χθες 3 Ιανουαρίου στην Κύπρο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 164,358 PCR και rapid tests, ενώ στην Ελλάδα 146,476.

Το κόστος του PCR στην Κύπρο και η σύγκρισή του με της Ελλάδας έχει προκαλέσει ήδη πάρα πολλές αντιδράσεις στα social media. Μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες Κυπρίων που έχουν κάνει PCR με ακόμα μικρότερο κόστος.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά μηνύματα:

pcr 50 euro

https://youtu.be/vEaGmN-d8zc

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «PCR: Μόνο 25 ευρώ η τιμή στην Κύπρο και εδώ κάνουμε πάρτυ για τα 50», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.