ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περικλής Γκιόλιας: «Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν είχε και δεν έχει ανάγκη από τέτοια…»

Ο Περικλής Γκιόλιας δεν ξέχασε και δεν ξεχνά όλους όσους «σκοτώνουν» την ελευθεροτυπία και τη δικαιοσύνη.
Περικλής Γκιόλιας: «Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν είχε και δεν έχει ανάγκη από τέτοια…»

Ο Περικλής Γκιόλιας δεν ξέχασε και δεν ξεχνά όλους όσους «σκοτώνουν» την ελευθεροτυπία και τη δικαιοσύνη.

Ο ιδιοκτήτης του Sportime με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook έκανε μια… ευγενική υπενθύμιση του αυτονόητου. Πως ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε επειδή είχε το θάρρος της γνώμης του και την ελευθερία στην έκφρασή της. Διότι ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε πληρώνοντας το τίμημα της αληθινής ελευθεροτυπίας.

Ο Περικλής Γκιόλιας δεν ξέχασε κανέναν από όσους… σιωπούν, αδρανούν και «νομιμοποιούν» ένα ανεπαίσχυντο έγκλημα. Διότι έγκλημα και μάλιστα προς τη δημοσιογραφία και τη δικαιοσύνη είναι να μην υπενθυμίζεις τη δολοφονία ενός -μεταξύ πολλών άλλων- μάχιμου ρεπόρτερ. Ευτυχώς για τον Σωκράτη δεν θα σταματήσουν να μιλούν ακόμα άνθρωποι που τον γνώρισαν και έχουν να θυμούνται πολλά.

Όσον αφορά τον πολιτικό κόσμο και τον Υπουργό (και τότε και σήμερα) Προστασίας του Πολίτη; Η ειρωνεία ίσως να μην αρκεί για να περιγράψει την ανεπάρκειά τους. Τόσο επί του πρακτέου δηλαδή στην εξιχνίαση του εγκλήματος, όσο και στο επικοινωνιακό κομμάτι. Έτσι, για τους τύπους, διότι: «ο Σωκράτης δεν είχε και δεν έχει ανάγκη από τέτοια».

Η ανάρτηση του Περικλή Γκιόλια

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό του κ. Οικονόμου για τον τρόπο που τιμήσαν την μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια με τις πολύ σωστές και γεμάτες συναίσθημα δηλώσεις τους.
Τους ευχαριστώ για την δημόσια δέσμευσή τους, να ανασύρουν από το αρχείο τον φάκελο της υπόθεσης του Σωκράτη και να εγγυηθούν την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης έστω και τώρα, 11 χρόνια μετά.

Εννοείται ότι δέχομαι τη δημόσια συγγνώμη τους για την κωλυσιεργία και την αμέλεια που επιδείξανε ως φυσικοί προϊστάμενοι κατά την διάρκεια των ερευνών, αμέσως μετά την δολοφονία του Σωκράτη.

Ευχαριστώ επίσης την Πολιτεία και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο για τις ευχές του και τα θερμά τους λόγια. Ακούγονται βάλσαμο στα αυτιά μας.

Μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΗΕΑ που τιμάει κάθε χρόνο την μνήμη του Σωκράτη με ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου για τον 《ήρωα》 δημοσιογράφο. Ήθελα να δηλώσω και εγώ με τη σειρά μου, συμφωνώντας στο ακέραιο μαζί της, πως οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από απειλές, επιθέσεις και δολοφονίες γιατί ξέρουν καλά ότι η ένωση θα είναι δίπλα τους στα νοσοκομεία και στα νεκροταφεία αν ποτέ προκύψει κάτι…

Θα ήταν παράλειψή μου βέβαια να μην αναφερθώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ιδιαίτερα σε αυτά που δούλεψε ο Σωκράτης, που τίμησαν εξόχως τη μνήμη του με πολλές και αξιόλογες αναφορές.
Κλείνοντας θα πω, πως θυμίζοντας το γεγονός της δολοφονίας ενός δημοσιογράφου, δεν τιμούν τον ίδιο τον Σωκράτη, ο οποίος δεν είχε και δεν έχει ανάγκη άλλωστε από τέτοια, αλλά τιμούν την ελευθερογνωμία, τη δημοσιογραφία και τη δικαιοσύνη.
Τους ευχαριστώ όλους ξανά!»

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση - Σε επίπεδο δηλώσεων επιλέγουν την μετριοπάθεια, αλλά στο πεδίο επιβάλλεται άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ

Κοινωνία