ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pfizer Gate: Ύποπτες συνομιλίες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Αλμπερντ Μπουρλά για τα εμβόλια

Στο στόχαστρο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει μπει ο ρόλος της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν στην διαπραγμάτευση με την Pfizer.
Pfizer Gate: Ύποπτες συνομιλίες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Αλμπερντ Μπουρλά για τα εμβόλια

Pfizer Gate: Την ώρα που μεταξύ άλλων η Κομισιόν μας προτρέπει να τρώμε έντομα, αλλά και να κρυώνουμε περισσότερο τον χειμώνα για να εξοικονομήσουμε ενέργεια, μια εκθεση – «βόμβα» βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο καταγγέλλει εμπόδια στην έρευνα για τη συμφωνία μαμούθ μεταξύ ΕΕ και Pfizer για το εμβόλιο του COVID-19 σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Politico.

Παράλληλα, κατηγορεί την Κομισιόν ότι αρνείται να αποκαλύψει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τον προσωπικό ρόλο της προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Η εποπτική αρχή διαπίστωσε ότι η επικεφαλής της ΕΕ δεν ακολούθησε το υφιστάμενο εγχειρίδιο κανόνων για να καταλήξει σε μια προκαταρκτική συμφωνία με την πολυεθνική των ΗΠΑ, ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή σύμβασης για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Μάιο του 2021.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, κάθε μέρα που περνά, οι διαπραγματεύσεις που έγιναν μοιάζουν λιγότερο με συνήθεις εργασίες και περισσότερο σαν ιστορία μυστηρίου.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά, πως παρά το ότι τα εμβόλια απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό σε αυτά που υποσχόντουσαν, ο κολοσσός της Pfizer καταγράφει μυθικά κέρδη και για το 2022. Όλα αυτά τη στιγμή που η νέα «κανονικότητα» επιτάσσει εμβολιαστικό «update» κάθε χρόνο με αόριστο χρονικό ορίζοντα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Pfizer Gate: Ύποπτες συνομιλίες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Αλμπερντ Μπουρλά για τα εμβόλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.