ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Νύχτα αγωνίας σε Αρχαία Ολυμπία, Βόρεια Εύβοια και Μεσσηνία – Τεράστια καταστροφή

Ο πύρινος εφιάλτης δε λέει να τελειώσει και οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι δραματικές σε διάφορα σημεία της χώρας με τις πυρκαγιές να συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία.
Πυρκαγιές: Νύχτα αγωνίας σε Αρχαία Ολυμπία, Βόρεια Εύβοια και Μεσσηνία – Τεράστια καταστροφή

Ο πύρινος εφιάλτης δε λέει να τελειώσει και οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι δραματικές σε διάφορα σημεία της χώρας με τις πυρκαγιές να συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία.

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών από τις πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της χώρας μας οδηγούν πολλούς να μιλάνε για εμπρηστές, αμέλεια ή οτιδήποτε άλλο.

Η ουσία είναι όμως αυτή τη στιγμή προέχει όσο είναι δυνατόν ο περιορισμός του μεγέθους της καταστροφής στις περιουσίες, τις υποδομές αλλά και το φυσικό περιβάλλον και πάνω από όλα η ασφάλεια ανθρώπινων ζωών.

Για μια ακόμη νύχτα οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις δίνουν μια τιτάνεια μάχη με την πύρινη λαίλαπα σε πολλαπλά μέτωπα.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση αφορά το μέτωπο της βόρειας Εύβοιας όπου νωρίτερα στήθηκε στις Ροβιές μια γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης από θαλάσσης στις Ροβιές. Οι φλόγες κάλυψαν ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές εγκατέλειψαν άρον άρον την περιοχή μέσα σε ένα εφιαλτικό σκηνικό, ενώ εξίσου μεγάλη είναι και η κινητοποίηση στην Αρχαία Ολυμπία όπου οι δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη.

Ήδη σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ εκφράζονται και φόβοι για εγκλωβισμένους κατοίκους. Συνολικά μαίνονται επτά μέτωπα ανάμεσα σε τρία χωριά, με τον αρχαιολογικό χώρο να κινδυνεύει άμεσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες είναι ένα χιλιόμετρο από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, σε παράλληλη γραμμή.

Εξίσου ανησυχητικό είναι και το μέτωπο της φωτιάς στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας.

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει δασική έκταση στο βουνό Τετράζιο – Αγριλόβουνο με πολλές εστίες και μεγάλο μέτωπο με ανοδική πορεία, σε δύσβατη περιοχή. Νωρίτερα, είχε δοθεί, με μήνυμα του 112, κάλεσμα στους κατοίκους των Μοναστηράκι και Αγιοι Θεόδωροι να εκκενώσουν τους οικισμούς προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι.

Διαβάστε επίσης:

Η εγ-κλιματική αλλαγή σκοτώνει αθώες ψυχές

Χαρδαλιάς: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας – 118 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο»

Πανιώνιος: Συνεχίζει με Κοροπούλη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιές: Νύχτα αγωνίας σε Αρχαία Ολυμπία, Βόρεια Εύβοια και Μεσσηνία – Τεράστια καταστροφή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.