ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Που ψηφίζω 2019: Μάθε τα πάντα με ένα μόνο κλικ!

Ο κόσμος αναζητά τη διαδικασία και το που ψηφίζει στις εκλογές της Κυριακής. Δημοτικές Εκλογές και Ευρωεκλογές. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μάθουμε που ψηφίζουμε. Δείτε παρακάτω.
Που ψηφίζω 2019: Μάθε τα πάντα με ένα μόνο κλικ!

Που ψηφίζω 2019: Δύσκολες μέρες αυτές για το υπουργείο εσωτερικών. Ειδικά την ιστοσελίδα της δεν την… πετυχαίνεις ενεργή, ούτε με αίτηση! Ο κόσμος αναζητά τη διαδικασία και το που ψηφίζει στις εκλογές της Κυριακής. Δημοτικές Εκλογές και Ευρωεκλογές. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μάθουμε που ψηφίζουμε. Δείτε παρακάτω.

Οι εκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία λόγω της εφαρμογής, για πρώτη φορά, των διατάξεων του ν.4555/2018 (πρόγραμμα «Κλεισθένης I») και τη θέση σε ισχύ του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

Μη σας ζαλίζουμε όμως με τέτοια. Μακράν ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω του Υπουργείου εσωτερικών. Η πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις» είναι στον… αέρα. Κάντε ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ και με έναν απλό και εύκολο τρόπο βρίσκεις τα πάντα. Κοινώς όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να μάθουμε το μέρος και το εκλογικό κέντρο που μας αφορά.

Μην τρελαθείτε με τα πολλά στοιχεία και τον κωδικό (εκλογικό αριθμό) που ζητάει. Και μόνο με τα από κάτω στοιχεία (Συμπληρώστε τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό). Μέχρι εκεί.

Εκλογές 2019 – έγγραφα: Με τι χαρτιά ψηφίζω; Αν έχω χάσει την ταυτότητα;

Ακολούθως, η εφαρμογή εμφανίζει στον ενδιαφερόμενο σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

Που ψηφίζω 2019: Plan B…

Μην σας γεμίσουμε με άχρηστες πληροφορίες. Σκοπός είναι να πιάσει το plan a. Το δεύτερο σενάριο είναι προβληματικό. Βεβαίως υπάρχει και το site psifizo2019.gr όπου μπορείτε να μάθετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες και εξηγήσεις.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Οι επαναληπτικές εκλογές, όπου χρειαστεί, θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά, εισάγεται το δικαίωμα του εκλέγειν στους νέους 17 ετών.

Αποσυνδέεται η ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των κοινοτήτων από τους συνδυασμούς, που μετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης των δημοτικών αρχών, και προβλέπεται η εκλογή των οργάνων κοινότητας σε χωριστή κάλπη.

Εφορευτική επιτροπή 2019: Τι ισχύει σε όσους δεν παραστούν

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης, η οποία δίνει στους ψηφοφόρους την δυνατότητα να πριμοδοτήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ή συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει έδρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Που ψηφίζω 2019: Μάθε τα πάντα με ένα μόνο κλικ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.