ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Αλλαγή στις αιτήσεις μετά την κατακραυγή

Απλοποιείται η αίτηση του Power Pass μετά το αλαλούμ με τις διευθύνσεις κατοικίας και τις φορολογικές δηλώσεις.
Power Pass: Αλλαγή στις αιτήσεις μετά την κατακραυγή

Power Pass: Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τις φορολογικές δηλώσεις οδήγησαν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην αναγκαία απόφαση να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Μέσα από το Sportime έχετε διαβάσει για το τι να προσέξετε στην αίτησή σας για να μην χάσετε το επίδομα, το οποίο πήρε πλέον παράταση ως τις 5 Ιουλίου.

Στόχος αυτής της τροποποίησης λοιπόν είναι να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση. Έτσι, για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση.

Όπως διευκρινίζεται η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αφορά 2.500 πολίτες σε σύνολο 2.600.000 αιτήσεων για power pass που έχουν ήδη υποβληθεί.

Πώς και που γίνεται η αίτηση για επίδομα ρεύματος

  • Είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • Ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • Αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • Αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • Θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος.
  • Θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Αλλαγή στις αιτήσεις μετά την κατακραυγή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.