ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Δεν γίνονται διορθωτικές δηλώσεις – Τι να προσέξετε στην αίτησή σας για να μην χάσετε το επίδομα

Προσοχή χρειάζονται οι αιτήσεις για το Power Pass καθώς δεν δέχονται μεταβολές και διορθώσεις.
Power Pass: Δεν γίνονται διορθωτικές δηλώσεις – Τι να προσέξετε στην αίτησή σας για να μην χάσετε το επίδομα

Τελειώνει η προθεσμία για τις αιτήσεις για το Power Pass και το επίδομα ρεύματος εως 600 ευρώ με την πλατφόρμα στο gov.gr να μένει ανοιχτή μέχρι αυτή την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Αυτή τη στιγμή όλα τα ΑΦΜ είναι διαθέσιμα για αιτήσεις με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Γιάννη Οικονόμου, να απορρίπτει την περίπτωση να δοθεί παράταση στις αιτήσεις.

Από τη στιγμή που δε δίνεται παράταση η μεγαλύτερη ερώτηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι αν θα υπάρξει δυνατότητα για διορθωτικές δηλώσεις στις οποίες οι αιτούμενοι μπορούν να αλλάξουν κάποιο λάθος στοιχείο το οποίο δύναται να τους απορρίψει την αίτηση.

Η πλατφόρμα όπως όλα δείχνουν δε θα ανοίξει για διορθωτικές δηλώσεις και οι πολίτες πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στις αρχικές του δηλώσεις ώστε να μην χάσουν την επιδότηση.

Οι αιτήσεις μέχρι στιγμή είναι πάρα πολλές με τον διαθέσιμο χρόνο που έχει απομείνει να είναι ελάχιστος. Γι’ αυτό οι αιτούμενοι θα πρέπει να επιδείξουν τεράστια προσοχή αυτές τις μέρες.

Power Pass: Τι να προσέξετε για να μην απορριφθεί η αίτησή σας

  1. Πρώτη κατοικία: Καταρχάς το πρώτο και κύριο που πρέπει να θυμούνται όλοι όσοι προχωρούν στην αίτηση είναι ότι το επίδομα αφορά μόνο την πρώτη κατοικία τους. Άρα εξοχικά ή δευτερεύουσες κατοικίες δεν μπορούν να δηλωθούν.
  2. Φοιτητές: Όσον αφορά τους φοιτητές οι οποίοι νοικιάζουν κάποιο διαμέρισμά μπορούν να λάβουν το Power Pass μόνο εάν έχουν δηλώσει ως πρώτη κατοικία το συγκεκριμένο σπίτι.
  3. Αλλαγή κατοικίας: Στην περίπτωση που κάποιος έχει αλλάξεις κατοικία μετά την περσινή υποβολή της φορολογικής του δήλωσης, τότε πρέπει όταν κάνουν την αίτηση να δηλώσουν τα στοιχεία για τη νέα πρώτη τους κατοικία.
  4. Δικαιούχος λογαριασμού: Αναφορικά με όσους δεν έχουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομά τους η περίπτωση αυτή είναι λίγο πιο δύσκολη καθώς η επιδότηση μπορεί να ληφθεί μόνο αν πιστοποιείται η πρώτη κατοικία από τον λογαριασμό ή από το Ε1.
  5. Φορολογητέο εισόδημα: Το εισόδημα το οποίο έχει δηλωθεί για το έτος 2020 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 45.000 ευρώ και θα αφορά όλες τις πηγές όχι μόνο το μισθό αλλά και ενοίκια κτλπ. Για τους έγγαμους τα εισοδήματα συνυπολογίζονται.

Power Pass: Τέλος με τα ΑΦΜ – Τι γίνεται με παράταση και πληρωμές

Βασίλης Οικονόμου: Υπέρογκο ανεξόφλητο δάνειο έχει ο βουλευτής που έλεγε «τζαμπατζήδες» τους πολίτες!

Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2022: Η ώρα που θα βγουν τα αποτελέσματα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Δεν γίνονται διορθωτικές δηλώσεις – Τι να προσέξετε στην αίτησή σας για να μην χάσετε το επίδομα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.