ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των αστείων ποσών – Ποιοι θα πάρουν χρήματα και τον Αύγουστο

Ξεκινούν από σήμερα (15/7) οι πληρωμές του Power Pass. Ανακοίνωση «έκπληξη» για τον Αύγουστο.
Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των αστείων ποσών – Ποιοι θα πάρουν χρήματα και τον Αύγουστο

Power Pass: Αναρτήθηκαν χθες (14/7) τα ποσά που θα πάρουν οι δικαιούχοι που υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι πολίτες έμαθαν τα ποσά που θα πάρουν και από σήμερα (15/7) θα αρχίσουν να τα βλέπουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι που έλαβαν «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος, θα δουν κάποιο ποσό στα ΑΤΜ. Το εν λόγο ποσό ανέρχεται στα 230 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Στο Twitter επικράτησε κύμα οργής με τους χρήστες να μην ξέρουν αν πρέπει να κλάψουν ή να γελάσουν αναφορικά με τα ποσά της επιστροφής του πολυδιαφημισμένου Power Pass.

Η υπόσχεση για επιστροφές έως 600 ευρώ τελικά έγινε επιστροφή αστείων 20 ευρώ, άντε και λίγο παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις, με τους περισσότερους να τα αποκαλούν χαρτζιλίκι και ντροπή.

Αυτή τη στιγμή, αν κάποιος μπει στο σύστημα του gov.gr στο λογαριασμό του, θα δει πως η αίτησή του βρίσκεται Υπό εκκαθάριση.

Στη συνέχεια μέχρι να δείτε τα ποσά πιστωμένα θα εμφανιστούν τα εξής τρία μηνύματα:

-«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.

-«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

-«Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έμειναν εκτός, θα δουν πληρωμές στις 22 Ιουλίου, κάτι που αφορά 60.000 δικαιούχους.

«Έκπληξη» με το Power Pass

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, όσα χρήματα έχουν περισσέψει θα μοιραστούν αναλογικά και για τους λογαριασμούς του Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιοι θα δουν το ρεύμα που αφορά τον Ιούνιο και τους λογαριασμούς του οποίου έχουν υποβληθεί και θα υπολογιστεί και πάλι το ποσό μέχρι και 30 Ιουνίου.

Το επιπλέον ποσό που θα προκύψει, θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί η υποβολή νέας αίτησης στο σύστημα.

Ωστόσο, αν χάσατε την προθεσμία και δεν κάνατε αίτηση, δεν θα μπορέσετε να πάρετε τα χρήματα ούτε για τον έναν μήνα. Επίσης, αν απορρίφθηκε η αίτησή σας, επίσης δεν θα συμπεριλαμβάνεστε στους δικαιούχους.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των αστείων ποσών – Ποιοι θα πάρουν χρήματα και τον Αύγουστο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.