ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ράπτη: Είμαστε στην κορύφωση τρίτου κύματος- Να μην ακυρώσουν οι πολίτες το ραντεβού τους για το εμβόλιο

Στον ΣΚΑΪ βρέθηκε καλεσμένη η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, που μίλησε για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.
Ράπτη: Είμαστε στην κορύφωση τρίτου κύματος- Να μην ακυρώσουν οι πολίτες το ραντεβού τους για το εμβόλιο

Στον ΣΚΑΪ βρέθηκε καλεσμένη η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, που μίλησε για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορονοϊό μίλησε η Ζωή Ράπτη, που ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Η υφυπουργός Υγείας, μίλησε για την αύξηση που σημειώνουν τα κρούσματα, αλλά και για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το εμβόλιο της Jonson & Jonson.

Αρχικά τόνισε ότι όπως αναφέρουν οι ειδικοί, βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος, ωστόσο έχει αρχίσει μία σταδιακή αποκλιμάκωση, κάτι που είναι πολύ καλό.

Συγκεκριμένα, είπε: «Κοιτώντας τα νούμερα του επταημέρου, βλέπουμε σταδιακή αποκλιμάκωση τόσο στον δείκτη θετικότητας (- 7,5% περίπου) όσο και στον δείκτη των κρουσμάτων.

Αυτό βέβαια δεν αντικατοπτρίζεται στις ΜΕΘ γιατί υπάρχει αυτή η χρονοκαθυστέρηση μεταξύ της καταγραφής της μείωσης των κρουσμάτων» ανέφερε προσθέτοντας πως θα αργήσουμε λίγο μέχρι να δούμε καλύτερη εικόνα όσον αφορά τις ΜΕΘ.

Εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους δείκτες, που σημαίνει ότι πάμε για αποκλιμάκωση είναι πολύ πιθανόν σε 3 εβδομάδες από σήμερα να έχουμε και στις ΜΕΘ μια μείωση».

Όσον αφορά το εμβόλιο της Jonson & Jonson, η Ζωή Ράπτη, ξεκαθάρισε ότι όσοι έχουν κλείσει ραντεβού για το συγκεκριμένο εμβόλιο, καλό θα ήταν να μην το ακυρώσουν και να περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Διαβάστε επίσης:

Πέτσας – Lockdown: «Διαφορετικό το φετινό Πάσχα – Σταδιακά θα ανοίξει η εστίαση»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ράπτη: Είμαστε στην κορύφωση τρίτου κύματος- Να μην ακυρώσουν οι πολίτες το ραντεβού τους για το εμβόλιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.