ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν – Τι λένε οι ειδικοί

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας την ερχόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να ηχήσει στις 7 Σεπτεμβρίου. Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου βρίσκεται προ των πυλών, την ίδια ώρα που η Ελλάδα καταγράφει ήδη μέσα στο Αύγουστο, σε καθημερινή βάση,  αυξημένα κρούσματα. Το υπουργείο Παιδείας σε απόλυτη συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων,  καταστρώνει...
Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν – Τι λένε οι ειδικοί

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας την ερχόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να ηχήσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου βρίσκεται προ των πυλών, την ίδια ώρα που η Ελλάδα καταγράφει ήδη μέσα στο Αύγουστο, σε καθημερινή βάση,  αυξημένα κρούσματα.

Το υπουργείο Παιδείας σε απόλυτη συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων,  καταστρώνει ήδη διάφορα σενάρια καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή πώς θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως έχουν αναφέρει επανειλημμένα οι λοιμωξιολόγοι, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Δείτε ΕΔΩ τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες

Το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.

Το δεύτερο σενάριο αφορά στην εκ περιτροπής διδασκαλία, μοντέλο που ακολουθήθηκε προς τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, προκειμένου να γίνουν οι αναπληρώσεις των χαμένων διδακτικών ωρών. Είναι ένα από τα πιο πιθανά σενάρια με δεδομένο ότι εφαρμόστηκε για περίπου ένα μήνα για τις τάξεις οι οποίες είχαν πάνω από 15 μαθητές.

Το τρίτο σενάριο που  συζητείται, είναι η χρήση μάσκας από τους μαθητές στις τάξεις ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα. Βέβαια το μέτρο αυτό έχει αρκετές δυσκολίες στην εφαρμογή του, ειδικά για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χανιά: Φωτιά στην περιοχή του Κανδάνου

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην ΕΡΤ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από 1ης Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά, υπογραμμίζοντας ότι η τελική απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί δύο εβδομάδες προτού οι μαθητές μπουν στο σχολείο και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ζαχαράκη για σχολεία: Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που θα ορίσει η επιτροπή

Για το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων τοποθετήθηκε πρόσφατα και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, ομόφωνα αποφασίστηκε από την επιτροπή το άνοιγμα των σχολείων με όσα μέτρα χρειαστεί να ληφθούν.

«Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από την αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί.», τόνισε. Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη 1.100.000 μαθητές έχουν εγγραφεί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο με την τηλεκπαίδευση. Για τη χρήση μάσκας, είπε ότι, αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν στο σχολείο, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. «Εφαρμόζουμε υγειονομικούς κανόνες και φροντίζουμε και για το παιδαγωγικό κομμάτι.», είπε, μεταξύ άλλων. Σχετικά με την ύλη, ανέφερε πως όπου κρίνεται ότι χρειάζεται θα επαναληφθούν κάποια κομμάτια. Οι επισκέψεις σε θέατρα και μουσεία μέχρι στιγμής δεν επιτρέπονται. Υπενθυμίζεται ο διορισμός 4.500 ανθρώπων στην ειδική αγωγή.

Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.

Ο Επίσκοπος Θεσπιων και Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτης στον περυσινό Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στην Σιβιτανίδειο Σχολή(Καλλιθέα) παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη

Τι θα γίνει με το ολοήμερο σχολείο

Για την επαναλειτουργία των ολοήμερων σχολείων που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τους γονείς που εργάζονται, το υπουργείο έχει διασφαλίσει την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο, το οποίο δεν λειτούργησε τον περασμένο Ιούνιο. Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. β) Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων. γ) Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) είναι 14 φοιτώντες μαθητές.

Την ίδια ώρα, ο  ΙΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και καλεί τους πολίτες και τους επαγγελματίες όλων των κλάδων να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Ο κόσμος (κυριολεκτικά) καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις… γόβες του Μπισμπίκη

Ο κόσμος (κυριολεκτικά) καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις… γόβες του Μπισμπίκη

Μια κιτς φωτογράφηση που κανένας δεν χρειαζόταν - Το woke κατεστημένο ακολουθεί τον χαβά του, ενώ διανύουμε συνταρακτικές μέρες

Κοινωνία
Κόσμος: Τραμπ προς Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά πριν να είναι πολύ αργά» – Τι δείχνει η στάση των ΗΠΑ για την κλιμάκωση

Τραμπ προς Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά πριν να είναι πολύ αργά» – Τι δείχνει η στάση των ΗΠΑ για την κλιμάκωση

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν ότι οι επόμενες ισραηλινές επιθέσεις θα είναι πολύ πιο βάναυσες - Τα τετελεσμένα του Ισραήλ υποβαθμίζουν το κύρος των ΗΠΑ στον Κόλπο

Κόσμος
Κοινωνία: Σφοδρά πυρά του ρωσικού Τύπου για Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λειτουργεί χωρίς λογική ενώ η Ελλάδα είναι χρεωμένη μέχρι τα αυτιά»

Σφοδρά πυρά του ρωσικού Τύπου για Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λειτουργεί χωρίς λογική ενώ η Ελλάδα είναι χρεωμένη μέχρι τα αυτιά»

«Η Ελλάδα διεκδικεί πράγματα στην Ουκρανία που είναι πάνω από τις δυνάμεις της» σημειώνει σε άρθρο της ρωσίδα αναλύτρια

Κοινωνία
Κοινωνία: «Φουρτούνες» στο Μαξίμου προκάλεσαν τα πυρά Βαληνάκη για τις υποχωρήσεις στα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο

«Φουρτούνες» στο Μαξίμου προκάλεσαν τα πυρά Βαληνάκη για τις υποχωρήσεις στα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο

Για «διπλή υποχώρηση» Μητσοτάκη στο Αιγαίο έκανε λόγο ο Γιάννης Βαληνάκης, καταγγέλλοντας τα 6 ν.μ και την εξαίρεση των Δωδεκανήσων

Κοινωνία
Κοινωνία: Γκόγκα Λεβιάν: Υπόδειγμα ηρωισμού και μεγαλοψυχίας έγινε ο Αλβανός που βούτηξε για να σώσει τα παιδιά στον ποταμό Άραχθο

Γκόγκα Λεβιάν: Υπόδειγμα ηρωισμού και μεγαλοψυχίας έγινε ο Αλβανός που βούτηξε για να σώσει τα παιδιά στον ποταμό Άραχθο

Ο Γκόγκα έδωσε ευκαιρία στα 2 παιδιά να παλέψουν για τη ζωή τους - «Είμαι ξένος, αλλά είμαι άνθρωπος. Έκανα αυτό που θα έκανε κάθε πατέρας»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ανελέητοι διωγμοί και ένοχη σιωπή: Έρευνα αποδεικνύει ότι ο Χριστιανισμός είναι η πιο άγρια διωκόμενη πίστη σε όλο τον κόσμο

Ανελέητοι διωγμοί και ένοχη σιωπή: Έρευνα αποδεικνύει ότι ο Χριστιανισμός είναι η πιο άγρια διωκόμενη πίστη σε όλο τον κόσμο

Κανένας δεν μιλά γι' αυτό το έγκλημα - Περισσότεροι από 380 εκατομμύρια χριστιανών παγκοσμίως αντιμετωπίζουν διακρίσεις και διώξεις για την πίστη τους

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κυβέρνηση εθνικής καταστροφής: Μετέτρεψαν τα οικόπεδα των Ελλήνων σε χωράφια (και) για να εγκατασταθούν λαθρομετανάστες σύμφωνα με το ΠΔ του Απριλίου!

Κυβέρνηση εθνικής καταστροφής: Μετέτρεψαν τα οικόπεδα των Ελλήνων σε χωράφια (και) για να εγκατασταθούν λαθρομετανάστες σύμφωνα με το ΠΔ του Απριλίου!

Το ανθελληνικό Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει δημιουργία hot spots με 100 αλλοδαπούς ανά περιοχή, σε 16.000 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα!

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιώργος Παράσχος: Μια συγκλονιστική συνέντευξη για τη μάχη του με τον καρκίνο – Μοναδικά λόγια ελπίδας για πίστη στο Θεό, συγχώρεση και προσευχή

Γιώργος Παράσχος: Μια συγκλονιστική συνέντευξη για τη μάχη του με τον καρκίνο – Μοναδικά λόγια ελπίδας για πίστη στο Θεό, συγχώρεση και προσευχή

«Μιλήστε του Θεού βρε παιδιά. Θα σας ακούσει» είπε ο Γιώργος Παράσχος προς όλους τους καρκινοπαθείς, σε μια υπέροχη ομολογία πίστης

Κοινωνία
Οικονομία: Σε ποιες περιοχές πωλούνται πιο γρήγορα τα σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε ποιες περιοχές πωλούνται πιο γρήγορα τα σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα ακίνητα φεύγουν γρήγορα μόνο σε συγκεκριμένες ζώνες. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης κρατά τα σκήπτρα, ενώ στην Αθήνα η αγορά κινείται ταχύτερα στα ανατολικά προάστια.

Οικονομία