ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Τι θα γίνεται με τα self test και τους μαθητές απο τις 10 Μαΐου

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου, οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Σχολεία: Τι θα γίνεται με τα self test και τους μαθητές απο τις 10 Μαΐου

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου, οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στις 10 Μαΐου τα σχολεία θα ανοίξουν, όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες. Πρόκειται για τους μαθητές στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια αλλά και τα Λύκεια.

Όλοι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν πως θα κάνουν self test, δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης δόθηκε και η άδεια για μαθήματα δια ζώσης, για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου, που θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως και στα κέντρα μάθησης ξένων γλωσσών. Έτσι ώστε να προετοιμαστούν τα παιδιά καλύτερα για τις εξετάσεις. Όλα αυτά έγινα μετά από την έγκριση της ειδική επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Παραμένουν κλειστοί όμως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η λειτουργία ξανά των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών θα εξεταστεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, από τους ειδικούς με τρόπο που να διασφαλίζει την δημόσια υγεία. Πάντως δεν υπάρχει η περίπτωση αυτή να συμβεί την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Με υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία. Τα οποία αναμένεται θα είναι διαθέσιμα από σήμερα δωρεάν σε φαρμακεία. Για να τα προμηθευτούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να δείχνουν τον ΑΜΚΑ τους.

Τα μαθήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 11 Ιουνίου για γυμνάσια, λύκεια και στις 25 του ίδιου μήνα για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, είναι τα σχολεία να μην ξανακλείσουν, να διενεργηθούν ομαλά οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά και να επαναρχίσει νωρίτερα , η επόμενη σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο.

Survivor highlights 6/5: «Κομμένοι» στα δύο οι Μπλε – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Παύλος!

Φαρμακοβιομηχανίες κατά Μπάιντεν για την άρση των πατεντών στα εμβόλια

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Τι θα γίνεται με τα self test και τους μαθητές απο τις 10 Μαΐου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.