Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό. Μέσα σε μία εβδομάδα έκλεισαν 400 τμήματα και σχολικά συγκροτήματα σε όλη τη χώρα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου, οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου, οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στις 10 Μαΐου τα σχολεία θα ανοίξουν, όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες. Πρόκειται για τους μαθητές στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια αλλά και τα Λύκεια.

Όλοι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν πως θα κάνουν self test, δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης δόθηκε και η άδεια για μαθήματα δια ζώσης, για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου, που θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως και στα κέντρα μάθησης ξένων γλωσσών. Έτσι ώστε να προετοιμαστούν τα παιδιά καλύτερα για τις εξετάσεις. Όλα αυτά έγινα μετά από την έγκριση της ειδική επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Παραμένουν κλειστοί όμως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η λειτουργία ξανά των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών θα εξεταστεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, από τους ειδικούς με τρόπο που να διασφαλίζει την δημόσια υγεία. Πάντως δεν υπάρχει η περίπτωση αυτή να συμβεί την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Με υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία. Τα οποία αναμένεται θα είναι διαθέσιμα από σήμερα δωρεάν σε φαρμακεία. Για να τα προμηθευτούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να δείχνουν τον ΑΜΚΑ τους.

Τα μαθήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 11 Ιουνίου για γυμνάσια, λύκεια και στις 25 του ίδιου μήνα για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, είναι τα σχολεία να μην ξανακλείσουν, να διενεργηθούν ομαλά οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά και να επαναρχίσει νωρίτερα , η επόμενη σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο.

Survivor highlights 6/5: «Κομμένοι» στα δύο οι Μπλε – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Παύλος!

Φαρμακοβιομηχανίες κατά Μπάιντεν για την άρση των πατεντών στα εμβόλια

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.