ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικά μηνύματα ενότητας από Καρυστιανού – Πλακιά για τη συναυλία των Τεμπών: «Τα παιδιά μας θα χορεύουν εκεί ψηλά» – «Όλοι να είμαστε ένα»

Τέμπη: Ξεπεράστηκαν οι διαφωνίες - Οι οικογένειες αφήσαν πίσω ότι τους χώριζε και επικεντρώνονται σε αυτό που τις ενώνει: τον αγώνα για δικαίωση
Συγκλονιστικά μηνύματα ενότητας από Καρυστιανού – Πλακιά για τη συναυλία των Τεμπών: «Τα παιδιά μας θα χορεύουν εκεί ψηλά» – «Όλοι να είμαστε ένα»

Διαφορετικές οικογένειες, διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικές απόψεις, αλλά όλες τις οικογένειες των Τεμπών ενώνουν δύο κοινά στοιχεία: ο πόνος της απώλειας και η δίψα για δικαίωση των νεκρών. Σε αυτά κανένας δεν υστερεί, κανένας δεν περισσεύει.

Τις τελευταίες μέρες το πανελλήνιο παρακολουθούσε με θλίψη τον «εμφύλιο» που ξέσπασε μεταξύ των οικογενειών που στήριζαν τον Νίκο Πλακιά και του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, όπου προεδρεύει η Μαρία Καρυστιανού.

Αιτία της ρήξης ήταν η συναυλία για τα Τέμπη που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο, και το αντίτιμο των 15 ευρώ που αιτήθηκε ο σύλλογος. Η μία πλευρά υποστήριζε ότι τα έσοδα είναι απαραίτητα για το δικαστικό αγώνα στην Ευρώπη και η άλλη ότι το αντίτιμο προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων.

Η σύγκρουση φούντωσε σε λίγα 24ωρα και από τις 2 πλευρές, με αιχμηρές δηλώσεις, ανακοινώσεις, εξώδικα, αιτήματα για ασφαλιστικά μέτρα. Η πίκρα του κόσμου ήταν μεγάλη, καταλαβαίνοντας μάλιστα ότι κάποιοι στην κυβέρνηση έτριβαν τα… χέρια τους από ικανοποίηση για τον διχασμό των οικογενειών. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υπερπροβάλλαν την έριδα που ξέσπασε μεταξύ των οικογενειών.

Ως αντίδραση στη ζημιά που πήγε να γίνει, ο κόσμος στα social κυριολεκτικά πλημμύρησε με σχόλια το προφίλ του Νίκου Πλακιά και της Μαρίας Καρυστιανού, ζητώντας να πρυτανεύσει η λογική της ενότητας, για να μη πάει στράφι ο συγκλονιστικός αγώνας που έχουν δώσει ως τώρα αυτές οι οικογένειες.

Και με την ευαισθητοποίηση του κόσμου, έγινε αυτό που εύχονταν όλοι. Και οι 2 πλευρές έκαναν πίσω στις διαφορές τους και ενώθηκαν ξανά για τον κοινό σκοπό τους. Ο Νίκος Πλακιάς και η Μαρία Καρυστιανού, έκαναν 2 συγκινητικές αναρτήσεις συμφιλίωσης, αναγνωρίζοντας ότι καμία διαφωνία δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από το κοινό στόχο για δικαίωση. Καμία από τις οικογένειες δεν θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή της κυβέρνησης στο εγκληματικό έργο της συγκάλυψης. Όλοι μαζί. Όλοι ενωμένοι και ο λαός δίπλα.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι έχουμε να κάνουμε με οικογένειες που λειτουργούν καθημερινά υπό τρομακτική ψυχολογική πίεση, και έχοντας απέναντί τους έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό να τους πολεμά. Είναι απολύτως φυσικό λοιπόν να υπάρχουν και εντάσεις.

Τελικά όμως η πλευρά του Νίκου Πλακιά αναγνώρισε τη χρησιμότητα της συναυλίας στην ενίσχυση του αγώνα και αο χαροκαμένος πατέρας έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση που δείχνει μεγαλείο ψυχής:

«Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει

Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση.

Thanasis Papakonstantinou

Sokratis Malamas / Σωκράτης Μάλαμας

Tania Tsanaklidou

Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias

Κοινοί Θνητοί

Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό .

Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία αστέρια θα εμφανιστούν

Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν.

Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου», έγραψε στην ανάρτησή του.

Μετά από λίγες ώρες απάντησε στο προφίλ της στο Facebook και η Μαρία Καρυστιανού, με ένα εξίσου συγκινητικό μήνυμα ενότητας και μεγαλοψυχίας:

«Νίκο, Σοφία, Δημήτρη, Μάρθα…

Πονάμε το ίδιο.

Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό

Κι αυτό δε θα αλλάξει μέχρι να πάμε κι εμείς κοντά τους.

Η ευχή μου είναι να είμαστε ένα.

Όλοι. Όλες»…

Τις αναρτήσεις του Νίκου Πλακιά και της Μαρίας Καρυστιανού, υποδέχθηκαν με ανακούφιση και πολλά «μπράβο» οι πολίτες που είδαν να ξεπερνιέται και αυτός ο «ύφαλος» στην πορεία της δικαίωσης, όταν θα έρθει η ώρα να τιμωρηθούν επιτέλους οι εγκληματίες.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία