ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμα 5G: Φόβοι για προβλήματα στις αερομεταφορές – Τι έχει συμβεί

Οι CEO μεγάλων αμερικάνικων αεροπορικών εταιρειών έχουν στείλει τη προειδοποίησή τους για «καταστροφή» αναφορικά με το σήμα 5g.
Σήμα 5G: Φόβοι για προβλήματα στις αερομεταφορές – Τι έχει συμβεί

Την Τετάρτη 19/1 οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών AT&T και Verizon πρόκειται να ενεργοποιήσουν το σήμα 5g στις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, η νέα αυτή υπηρεσία C-Band 5G αποτελεί κίνδυνο για τις αερομεταφορές σύμφωνα με αεροπορικές εταιρίες. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μιλάνε για αχρήστευση ενός μεγάλου αριθμού των αεροπορικών στόλων των εταιριών καθώς το σήμα 5g θα μπορούσε να έχει παρεμβολές σε ευαίσθητα όργανα στα αεροσκάφη όπως τα αλτίμετρα και να επηρεάσουν τις λειτουργίες χαμηλής ορατότητας.

Οι Αμερικάνικες εταιρίες American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, UPS Airlines, Atlas Air, JetBlue Airways, Southwest Airlines όπως και άλλων εταιριών αναφέρουν πως το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους θα μείνει ακινητοποιημένο. Αυτό θα είναι καταστροφικό καθώς περισσότερες από 1.000 πτήσεις πιθανώς να ακυρωθούν αφήνοντας χιλιάδες κόσμο εγκλωβισμένο ακόμη και στο εξωτερικό.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έχει προειδοποιήσει για την πιθανότητα παρεμβολών στα αεροσκάφη από το σήμα 5g.

Επιστολή έχει σταλεί προς τον διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, τον υπουργό Μεταφορών, τον διοικητή της FAA, και την Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) με την οποία οι εταιρίες αιτούνται να διευθετηθεί το θέμα.

Την επιστολή υπογράφει η Airlines for America, η οποία περιλαμβάνει το γκρουπ των παραπάνω αεροπορικών εταιριών. Στα αιτήματα τους ζητάνε να εφαρμοστεί το 5G σε όλη την επικράτεια εκτός από την περιοχή των αεροδρομίων, με περίμετρο στα 3 περίπου χλμ.

Όσον αφορά τις AT&T και Verizon είναι οι εταιρίες που κέρδισαν τη δημοπρασία αξίας 80 δισεκατομμυρίων πέρυσι αποκτώντας έτσι σχεδόν όλο το φάσμα της C-Band. Οι εταιρίες συμφώνησαν στις 3 Ιανουαρίου να φτιάξουν ζώνες προστασίας σε περίπου 50 αεροδρόμια στη χώρα ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι παρεμβολών. Ακόμη, συμφώνησαν να καθυστερήσει η ανάπτυξη του δικτύου μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Οι CEO των αεροπορικών όπως και ο CEO της Boeing συνεχίζουν να προειδοποιούν τους υπεύθυνους για επικείμενη κρίση στις αερομεταφορές και ζητάνε άμεση παρέμβαση για την αποφυγή ενός χάους.

Όπως αναφέρουν επίσης χαρακτηριστικά, πολλά από τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας στα αεροσκάφη θα αχρηστευθούν δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας και αναγκάζοντας τα αεροσκάφη να καθηλωθούν.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Μυστήριο με το ουράνιο στο νερό των Σερρών: Τι πραγματικά συμβαίνει;

Μυστήριο με το ουράνιο στο νερό των Σερρών: Τι πραγματικά συμβαίνει;

Κομμάτι ενός μυστηρίου που, ενώ εκτείνεται γεωγραφικά, παραμένει πολιτικά και επιστημονικά υποβαθμισμένο.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Στην Ολλανδία προειδοποιούν τον κόσμο να φυλά μετρητά και στην Ελλάδα η κυβέρνηση ζει στην ψηφιακή «κοσμάρα» της

Στην Ολλανδία προειδοποιούν τον κόσμο να φυλά μετρητά και στην Ελλάδα η κυβέρνηση ζει στην ψηφιακή «κοσμάρα» της

Ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέτρα για το απευκταίο, στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τα ψηφιακά «καθρεφτάκια» του Παπαστεργίου

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: «Παιδιά και Ψηφιακός Κόσμος: Όταν η Γνώση Γίνεται Ασπίδα» – Εθισμός στο TikTok, παραπλάνηση στο Facebook, διαδικτυακός εκφοβισμός στο Instagram – Ο κίνδυνος πίσω από την οθόνη και η απάντηση της Παιδείας

«Παιδιά και Ψηφιακός Κόσμος: Όταν η Γνώση Γίνεται Ασπίδα» – Εθισμός στο TikTok, παραπλάνηση στο Facebook, διαδικτυακός εκφοβισμός στο Instagram – Ο κίνδυνος πίσω από την οθόνη και η απάντηση της Παιδείας

Ο Εκπαιδευτικός Μάριος Παπαευσταθίου στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων: «Ο Ψηφιακός Κόσμος μέσα από τα Μάτια των Παιδιών – Πώς θα Νιώσουν Ασφαλείς στα Social Media»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κέρκυρα: Σάλος με τις pole dancers που εξευτέλισαν τα Παλαιά Ανάκτορα – Ξέφραγο αμπέλι τα μνημεία της χώρας μας

Κέρκυρα: Σάλος με τις pole dancers που εξευτέλισαν τα Παλαιά Ανάκτορα – Ξέφραγο αμπέλι τα μνημεία της χώρας μας

Άλλο ένα περιστατικό ντροπής για τον πολιτισμό μας, ενώ το αρμόδιο υπουργείο παίζει πινγκ-πονγκ ευθυνών με τον δήμο Κέρκυρας

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη – Opinion Poll: Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης να αναστρέψει το κλίμα – To 64,7% δεν υπολογίζει το πόρισμα Καρώνη – Το 71,2% επιμένει να βλέπει συγκάλυψη

Τέμπη – Opinion Poll: Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης να αναστρέψει το κλίμα – To 64,7% δεν υπολογίζει το πόρισμα Καρώνη – Το 71,2% επιμένει να βλέπει συγκάλυψη

Παρά την επικοινωνιακή εκστρατεία του Μαξίμου να απαλλαχθεί από την κηλίδα των Τεμπών, οι πολίτες δεν αλλάζουν άποψη

Κοινωνία
Κοινωνία: Το Pole Dancing πήγε παλάτι – Στα Ανάκτορα της Κέρκυρας πολιτιστικό σοκ made in Greece

Το Pole Dancing πήγε παλάτι – Στα Ανάκτορα της Κέρκυρας πολιτιστικό σοκ made in Greece

Το πολιτιστικό σοκ είναι δυστυχώς made in Greece.

Κοινωνία
ExtraTime: Πόσα χρήματα χρειάζονται για να χτιστεί νέος Παρθενώνας;

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να χτιστεί νέος Παρθενώνας;

Τι θα γινόταν αν προσπαθούσαμε σήμερα να ξαναχτίσουμε τον Παρθενώνα από την αρχή, με τα ίδια υλικά και τεχνικές των αρχαίων Αθηναίων; Η απάντηση θα σας ζαλίσει

ExtraTime
Κοινωνία: Σέρρες: Έπιναν ουράνιο για πέντε χρόνια χωρίς να το ξέρουν

Σέρρες: Έπιναν ουράνιο για πέντε χρόνια χωρίς να το ξέρουν

Συναγερμός στις Σέρρες: Απαγορεύτηκε η κατανάλωση νερού λόγω αυξημένου ουρανίου σε επτά περιοχές

Κοινωνία
Κοινωνία: Σοκ από έρευνα της Metron Analysis για το δημογραφικό: To 2100 θα είμαστε μόλις 7,3 εκατομμύρια!

Σοκ από έρευνα της Metron Analysis για το δημογραφικό: To 2100 θα είμαστε μόλις 7,3 εκατομμύρια!

Θεατής η κυβέρνηση στον αφανισμό των Ελλήνων - Παίρνουν ημίμετρα για το δημογραφικό αντί για τις γενναίες πολιτικές που απαιτούνται

Κοινωνία