ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεπιμέλεια ανηλίκου τέκνου: Απόφαση σταθμός από το εφετείο Λαμίας

Σε μία πολύ σημαντική απόφαση προχώρησε το Εφετείο Λαμίας αναφορικά με την επιμέλεια ενός ανήλικου παιδιού.
Συνεπιμέλεια ανηλίκου τέκνου: Απόφαση σταθμός από το εφετείο Λαμίας

Την απόφαση για συνεπιμέλεια ανηλίκου τέκνου εξέδωσε το Εφετείο Λαμίας κάτι το οποίο σημαίνει ότι η επιμέλεια μεταξύ πατέρα και μητέρας θα γίνεται χρονικά. Η απόφαση για συνεπιμέλεια έφερε τη μεγάλη ανατροπή στη πρωτόδικη απόφαση για αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού από τη μητέρα του.

Το ρεπορτάζ μεταφέρει το lamianow.gr και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πληρεξούσια δικηγόρος του πατέρα , Νάντια Β. Γώγουλου , Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω , PhD(c) , MSc , υπ. Διδάκτωρ Ιονίου Πανεπιστημίου ,MSc Πολιτικής Δικονομίας Νομικής Παν/μίου Αθηνών , Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπουργείου Δικαιοσύνης ο οποίος πλέον έχει την συνεπιμέλεια του ανηλίκου τέκνου του , δήλωσε πως πρόκειται για μία υποδειγματική απόφαση , με ρηξικέλευθα στοιχεία , με έμφαση στο πραγματικό συμφέρον του τέκνου , που αποτελεί πάντα την ύψιστη προτεραιότητα .

Μάλιστα η κα Γώγουλου , σημειώνει πως το ιστορικό της απόφασης είναι εξαιρετικά δομημένο με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και με επίκληση και ευρωπαϊκών κατευθύνσεων και πλούσιας νομολογίας.

Πρόκειται για έναν εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας μας στο χώρο του οικογενειακού δικαίου , που ανοίγει τον δρόμο, όπως δήλωσε στο LAMIANOW η κα Γώγουλου Β. Νάντια , ώστε να εξισορροπείται το λειτούργημα της επιμέλειας εποικοδομητικά ανάμεσα στους γονείς με γνώμονα την ισόρροπη επαφή του με τους γονείς του και την ομαλή ανάπτυξή του σε όλα τα επίπεδα.

Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης ο Σαββίδης

Επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης ο Σαββίδης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εισηγείται την ανακήρυξη του Ιβάν Σαββίδη σε επίτιμο δημότη για την επιχειρηματική και κοινωνική του προσφορά στην πόλη.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τέμπη – 3 χρόνια μετά: Αδικαίωτο αίμα, προδομένη εμπιστοσύνη, συλλογική κραυγή

Τέμπη – 3 χρόνια μετά: Αδικαίωτο αίμα, προδομένη εμπιστοσύνη, συλλογική κραυγή

Τρία χρόνια μετά, το έγκλημα των Τεμπών παραμένει ένα συλλογικό τραύμα που αιμορραγεί από την αδιάκοπη βία της ατιμωρησίας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τέμπη: Συνταρακτικές μνήμες από επιζήσασα – «Ακούγαμε τις κραυγές αλλά δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε»

Τέμπη: Συνταρακτικές μνήμες από επιζήσασα – «Ακούγαμε τις κραυγές αλλά δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε»

«Είναι σαν να έχει πεθάνει ένα κομμάτι μας στα Τέμπη» είπε συγκινημένη η Αλεξάνδρα Τσακίρη που βρισκόταν στο 5ο βαγόνι τη μοιραία νύχτα

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία από οπερατέρ που βρέθηκε πρώτος στο σημείο – «Πάγωσε το αίμα μου – Δεν ήξερα τι έπρεπε να δείξω και τι όχι»

Τέμπη: Συγκλονιστική μαρτυρία από οπερατέρ που βρέθηκε πρώτος στο σημείο – «Πάγωσε το αίμα μου – Δεν ήξερα τι έπρεπε να δείξω και τι όχι»

«Σημαδεύτηκε η ζωή μου για πάντα» είπε ο οπερατέρ του Open, Δημήτρης Αλεξάκης, αποκαλύπτοντας ότι η κόρη του παραλίγο να επιβιβαζόταν στο μοιραίο τρένο

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικό μήνυμα από τον πατέρα του Γεράσιμου – «Το Σάββατο οι προσευχές όλων να γίνουν η φωνή του παιδιού μου»

Τέμπη: Συγκλονιστικό μήνυμα από τον πατέρα του Γεράσιμου – «Το Σάββατο οι προσευχές όλων να γίνουν η φωνή του παιδιού μου»

«3 χρόνια μετά η πληγή παραμένει ανοιχτή κι αιμορραγούσα - Η Ανάσταση του Κυρίου ας φέρει και την ανάσταση του Γεράσιμου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Φοιτητές και μαθητές φώναξαν «παρών» στον αγώνα της δικαίωσης – Έγραψαν ξανά με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων

Τέμπη: Φοιτητές και μαθητές φώναξαν «παρών» στον αγώνα της δικαίωσης – Έγραψαν ξανά με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων

Ο παλμός της νεολαίας χτύπησε ζωντανός στα συλλαλητήρια μνήμης για τα Τέμπη - «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί»

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ποινή φυλάκισης 126 έτη σε 4 ιδιώτες – Ξετυλίγεται το νήμα αλλά παραμένουν εκτός κάδρου οι πολιτικοί αυτουργοί

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ποινή φυλάκισης 126 έτη σε 4 ιδιώτες – Ξετυλίγεται το νήμα αλλά παραμένουν εκτός κάδρου οι πολιτικοί αυτουργοί

Ιστορική απόφαση επιβεβαιώνει το έγκλημα - Όμως μοιάζει αδύνατο να παρακολουθούσαν τη μισή χώρα μόνο 4... ιδιώτες και μάλιστα αυτοβούλως

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η «χαβούζα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2026 – 600 περιστατικά μέθης και τραυματισμών – Είστε περήφανοι γι’ αυτόν τον «πολιτισμό»;

Η «χαβούζα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2026 – 600 περιστατικά μέθης και τραυματισμών – Είστε περήφανοι γι’ αυτόν τον «πολιτισμό»;

Ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι το 2026 ήταν η πιο οργιώδης χρονιά του καρναβαλιού από ποτέ - Αυτός ο αμετανόητος λαός θα ζητήσει τώρα έλεος από την Παναγία;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Νέο «χτύπημα» Σαμαρά για ελληνοτουρκικά: «Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις θέσεις μου – Με ποιους συζητά η Ελλάδα τα κυριαρχικά της δικαιώματα;»

Νέο «χτύπημα» Σαμαρά για ελληνοτουρκικά: «Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις θέσεις μου – Με ποιους συζητά η Ελλάδα τα κυριαρχικά της δικαιώματα;»

Ο πρώην πρωθυπουργός κατακεραυνώνει τους «γκρίζους» όρους της σύμβασης με τη Chevron και τις υποχωρήσεις στην Κάσο

Κοινωνία