ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Αδιανόητο – Αυτοί μένουν χωρίς αυξήσεις και αναδρομικά!

Άσχημα νέα για ορισμένους συνταξιούχους που δε θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, ενώ δε θα λάβουν ούτε αναδρομικά.
Συντάξεις: Αδιανόητο – Αυτοί μένουν χωρίς αυξήσεις και αναδρομικά!

Ακόμα μία φορά δείχνει την ανικανότητα της η κυβέρνηση, με αρκετές συντάξεις να μένουν χωρίς αυξήσεις λόγω ακρίβειας,  πληθωρισμού…και «προσωπικής διαφοράς».

Μία ακρίβεια που τη βλέπουμε πλέον παντού, είτε μιλάμε για βενζίνη, είτε για ηλεκτρικό ρεύμα, είτε για το σούπερ μάρκετ.

Λόγω αυτού, έχει αποφασίσει να τιμωρήσει τους συνταξιούχους που έχουμε λιγότερα από 30 χρόνια ασφάλισης, οι οποίοι δε θα δουν ούτε αύξηση αλλά ούτε αναδρομικά.

Παρά το γεγονός ότι έχουν μόνο περικοπές τα τελευταία 12 χρόνια, ο νέος τρόπος υπολογισμού, αλλάζει μία και καλή τα πάντα.

Πιο συγκεκριμένα λόγω του τρόπου υπολογισμού του ν.4387/16 – που η κυβέρνηση αρνείται να αλλάξει – οι συνταξιούχοι δεν θα λάβουν καμία αναπροσαρμογή μέχρι την πλήρη εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς.

Μέσα σε μία κατάσταση ακρίβειας που έχει ξεφύγει για τα καλά, πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το 2026(!!!), προκειμένου να δουν αυξήσεις, εκτός αν γίνει ξανά κάποια αλλαγή.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό ακόμη και σήμερα που ο καθένας έχει βιώσει στη τσέπη του και στον οικογενειακό του προϋπολογισμό το μέγεθος των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και στα καύσιμα , η κυβέρνηση να συνεχίζει τον απροκάλυπτο εμπαιγμό ακόμη και των συνταξιούχων.

Ακόμη και αυτής της μερίδας που έχει βιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο τις περικοπές του μνημονίου και έχει δει τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται σε χρόνο ρεκόρ.

Αποτελεί μέγιστη ντροπή και προσβολή για μια χώρα να μην τιμά τα «γηρατειά» της,  προσφέροντας ανθρώπινες οικονομικές συνθήκες διαβίωσης.

Διαβάστε επίσης: 

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αυτοί δικαιούνται δυο κουπόνια

Power Pass – Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς χάνεται η επιστροφή ρεύματος

Τουρισμός για όλους: Τότε θα γίνει η κλήρωση για το voucher των 150 ευρώ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Αδιανόητο – Αυτοί μένουν χωρίς αυξήσεις και αναδρομικά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.