Τουρισμός για όλους: Τότε θα γίνει η κλήρωση για το voucher των 150 ευρώ!

Αλλάζει το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» φέτος, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση!

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να έχουμε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους», λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε μέσα από αυτό να στηρίξει και τις επιχειρήσεις εστίασης και να μην αφορά μόνο τις πιο φθηνές διακοπές.

Η πανδημία έχει… πονέσει πολύ τους επιχειρηματίες και έχει φέρει τεράστιες μειώσεις στην πελατεία τους, κάτι που κάπως πρέπει να βελτιωθεί και μάλιστα άμεσα.

Έτσι, το κουπόνι αυτό, που ανέρχεται στα 150 ευρώ, θα δοθεί σε μορφή Freedom Pass, με τον δικαιούχο να μπορεί να το χρησιμοποιήσει τόσο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα.

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα;

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα προκειμένου να κάνουν τις αιτήσεις τους, αφού η πλατφόρμα στο gov.gr δεν έχει ανοίξει ακόμα και θα πρέπει να γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet.

Όπως προαναφέραμε είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί φέτος εκτός από ξενοδοχεία και εισιτήρια και σε άλλους χώρους εστίασης.

Φυσικά δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρχει κάποια εξαίρεση ή όχι, με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια να κάνει δηλώσεις, λέγοντας:

«Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης».

Όπως όλα δείχνουν η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 20-25 Ιουνίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Έτσι, περίπου στις 4-5 Ιουλίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το κουπόνι αυτό σε ό,τι θέλουν εκείνοι.

Φυσικά να σημειώσουμε πως το εν λόγω voucher δεν μπορεί να καλύψει σε καμία περίπτωση την ανάγκη ολοκληρωμένων διακοπών κανενός και γίνεται στα πλαίσια της επικοινωνιακής διαχείρισης της κυβέρνησης…της λαίλαπας ακρίβειας που έχει πλήξει το σύνολο των πολιτών…  

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αυτοί δικαιούνται δυο κουπόνια

Fuel Pass: 20 ευρώ το μήνα η νέα επιδότηση για καύσιμα – Ποιοι τη δικαιούνται!

STAR: Τέλος εποχής για πασίγνωστη εκπομπή