ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός: Έκτακτη σύσκεψη απόψε για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στη Θήβα

Το ενδεχόμενο ένας ισχυρός σεισμός να «χτυπήσει» τη Θήβα, συνεπώς και το Λεκανοπέδιο Αττικής φοβούνται οι ειδικοί!
Σεισμός: Έκτακτη σύσκεψη απόψε για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στη Θήβα

Ένας δυνατός σεισμός θεωρείται πιθανός να σημειωθεί στην περιοχή της Θήβας και οποίος θα επηρεάσει και την Αττική, λένε οι σεισμολόγοι.

Διαβάσατε άλλωστε νωρίτερα στο Sportime, τις 5 περιοχές στην Ελλάδα που κινδυνεύουν με σεισμό.

Γι αυτό ακριβώς αναμένεται έκτακτη σύσκεψη απόψε (29/9) προκειμένου να οι αρμόδιοι να μελετήσουν τα δεδομένα και να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Να σημειώσουμε ότι η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στη Θήβα εξακολουθεί να υφίσταται γι αυτό ακριβώς και το θέμα επανεξετάζεται.

Να σημειώσουμε ότι η σύσκεψη καλείται από τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως: «Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβα είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γέννεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά».

«Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης» κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Καιρός – Πέμπτη 30/9: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε σε ποιες περιοχές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός: Έκτακτη σύσκεψη απόψε για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στη Θήβα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.