Σεισμογράφος

Το ενδεχόμενο ένας ισχυρός σεισμός να «χτυπήσει» τη Θήβα, συνεπώς και το Λεκανοπέδιο Αττικής φοβούνται οι ειδικοί!

Ένας δυνατός σεισμός θεωρείται πιθανός να σημειωθεί στην περιοχή της Θήβας και οποίος θα επηρεάσει και την Αττική, λένε οι σεισμολόγοι.

Διαβάσατε άλλωστε νωρίτερα στο Sportime, τις 5 περιοχές στην Ελλάδα που κινδυνεύουν με σεισμό.

Γι αυτό ακριβώς αναμένεται έκτακτη σύσκεψη απόψε (29/9) προκειμένου να οι αρμόδιοι να μελετήσουν τα δεδομένα και να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Να σημειώσουμε ότι η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στη Θήβα εξακολουθεί να υφίσταται γι αυτό ακριβώς και το θέμα επανεξετάζεται.

Να σημειώσουμε ότι η σύσκεψη καλείται από τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως: «Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβα είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γέννεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά».

«Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης» κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Καιρός – Πέμπτη 30/9: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε σε ποιες περιοχές

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο