ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Φόβοι για μεγάλο μετασεισμό – Προσοχή από τους πολίτες

Ο νέος ισχυρός σεισμός στην Κρήτη έχει προκαλέσει φόβους για μεγάλο μετασεισμό με τους πολίτες να καλούνται να επιδείξουν προσοχή!
Σεισμός – Κρήτη: Φόβοι για μεγάλο μετασεισμό – Προσοχή από τους πολίτες

Σεισμός – Κρήτη: Σοκαρισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις η κοινωνία της Κρήτης μετά το νέο ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή στους πολίτες.

Ο νέος μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,3 ρίχτερ , σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι Νοτιοανατολικά της Κρήτης, ενώ ένας ακόμη μεγέθους 4,4 ρίχτερ έγινε λίγο νωρίτερα στην Κάρπαθο.

Η ιστορία μας έχει δείξει πως μετά από μεγάλους σεισμούς ακολουθούν πολλοί μετασεισμοί οι οποίοι είναι μικρότερης έντασης από τον αρχικό…αλλά μπορούν να φτάσουν αρκετά κοντά στον αρχικό.

Για παράδειγμα μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έγινε στις 27/9/2021 στην Κρήτη, ακολούθησε στις 28/9/2021 μεγάλος μετασεισμός μεγέθους 5,3 ρίχτερ. Συνεπώς οι πολίτες χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πλησιάζουν ετοιμόρροπα κτίρια και επικίνδυνες κατασκευές που μπορεί να καταρρεύσουν με έναν μετασεισμό.

Τέλος σύμφωνα με τους σεισμολόγους το ρήγμα που έδωσε τον σημερινό σεισμό δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Κρήτη: Φόβοι για μεγάλο μετασεισμό – Προσοχή από τους πολίτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.