Σεισμός - Κρήτη: Υπήρξε μικρό τσουνάμι - Τι λένε οι σεισμολόγοι!

Ο νέος ισχυρός σεισμός στην Κρήτη προκάλεσε ένα μικρό τσουνάμι όπως αποκαλύπτουν οι σεισμολόγοι.

Σεισμός – Κρήτη: Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τα 6,3 ρίχτερ που ταρακούνησαν την Κρήτη, το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ημέρες μετά τον πρώτο καταστροφικό σεισμό.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τη Ζάκρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ,τη στιγμή που εκφράζονται έντονοι φόβοι για έναν μεγάλο μετασεισμό.

Η έντονη σεισμική δόνηση όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση σήμανε συναγερμό για την δημιουργία τσούναμι, με ένα μήνυμα να φτάνει στους πολίτες του νησιού από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο και να τους προειδοποίει.

Σεισμός - Κρήτη: Υπήρξε μικρό τσουνάμι - Τι λένε οι σεισμολόγοι!

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, υπήρξε ένα μικρό τσουνάμι που όμως έχει προλάβει να γίνει ανεπαίσθητο και να χάσει την ορμή του ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε πλέον δεν υπάρχει φόβος για την εκ νέου δημιουργία του.

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέσω ανάρτησης του στα social media, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις ακτές καθώς το μικρό τσουνάμι που δημιουργήθηκε απειλεί το νησί.