ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ογκολόγο «μαϊμού» που σκόρπισε τον θάνατο (vid)

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον 47χρόνο που παρίστανε τον ογκολόγο και προκάλεσε το θάνατο δύο ανήλικων και ενός 76χρονου.
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ογκολόγο «μαϊμού» που σκόρπισε τον θάνατο (vid)

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον 47χρόνο… μαϊμού γιατρό που παρίστανε τον ογκολόγο και ο οποίος οδήγησε στον θάνατο δύο ανήλικα παιδιά, καθώς επίσης και έναν 76χρονο.

Στον γιατρό «μαϊμού» ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, Σύμφωνα με τις αρχές, εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης ενώ σε τρεις, επήλθε ο θάνατος των ασθενών.Ο υποτιθέμενος γιατρός αποσπούσε χιλιάδες ευρώ από τα θύματά του. Από τους συγγενείς των τριών ασθενών που τελικά απεβίωσαν είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση ο φερόμενος ως δράστης χορηγούσε ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, σκευάσματα αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης. Υπόσχονταν πλήρη ίαση και έπειθε ασθενείς με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας να διακόψουν τη θεραπεία τους.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπήκε πριν από λίγους μήνες. Έγινε αντιληπτός από ένα γιατρό από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο. Τον πρόδωσε το γεγονός ότι δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν από το χειρουργείο. Είχαν προηγηθεί και μηνύσεις των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους. Ηλικίας 14 και 16 ετών. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες είχε πελατεία πάνω από 50 άτομα. Μάλιστα επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι του έδωσε σε ένα διάστημα μερικών ετών 55 εκατομμύρια ευρώ.

Για να στοιχειοθετηθούν πλήρως οι κατηγορίες σε βάρος του χρειάστηκε να περάσουν 13 μήνες καθώς οι αρχές δεν γνώριζαν το πραγματικό του όνομα, ενώ άλλαζε συνεχώς και διευθύνσεις κατοικίας.

Τελικά χθες βράδυ τον συνέλαβαν στο σπίτι του στο Σούνιο. Συστήνονταν ως πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό – επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο.

Προσέγγιζε απελπισμένους ανθρώπους με ανίατες ασθένειες.και έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο πείθοντάς τους να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να πάρουν τα «μαντζούνια» του με αποστάγματα κάνναβης και με άγνωστες χημικές ουσίες. Και κοστολογούσε την ζωή τους μερικές χιλιάδες ευρώ.

Εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και επισκεπτόταν συχνά το Άγιο Όρος και μοναστήρια σε Βόλο και Αττική. Πελάτης από το θρησκευτικό περιβάλλον ήταν και ο 76χρονος που, σύμφωνα με τη δικογραφία, οδήγησε τελικά στον θάνατο. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, εμφανιζόταν και σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατα συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

#Tags

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Δεν υπάρχει χειρότερη βία από την αδικία» – Η καταδίκη του π. Αντωνίου και το κοινό αίσθημα που κραυγάζει

«Δεν υπάρχει χειρότερη βία από την αδικία» – Η καταδίκη του π. Αντωνίου και το κοινό αίσθημα που κραυγάζει

Κακοδικία, ψευδομάρτυρες, παραιτήσεις δικηγόρων - Μια καταδίκη που έμοιαζε προκαθορισμένη σε έναν καιρό που η αδικία είναι θεσμοποιημένη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Χαμόγελο του Παιδιού και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλούμενων Εργαζομένων στα ΜΜΕ

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Χαμόγελο του Παιδιού και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλούμενων Εργαζομένων στα ΜΜΕ

Την έναρξη μιας ουσιαστικής συνεργασίας με κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα ανακοίνωσαν το Χαμόγελο του Παιδιού και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλούμενων Εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ακρίβεια: Καταπέλτης η εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου – Τρομακτικές αυξήσεις σε 344 προϊόντα την περίοδο 2021- 2025

Ακρίβεια: Καταπέλτης η εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου – Τρομακτικές αυξήσεις σε 344 προϊόντα την περίοδο 2021- 2025

Η εγκύκλιος ξεγυμνώνει την ωραιοποιημένη εικόνα της κυβέρνησης - Οι σωρευτικές αυξήσεις είναι μέχρι και τριπλάσιες του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή!

Κοινωνία
Κοινωνία: Metron Analysis: Στο 21,4% κατρακύλησε η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου – Το 29% είναι «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό να ψηφίσει Καρυστιανού

Metron Analysis: Στο 21,4% κατρακύλησε η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου – Το 29% είναι «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό να ψηφίσει Καρυστιανού

Τραγικοί οι ποιοτικοί δείκτες για κυβέρνηση και πρωθυπουργό από τους 7 στους 10 πολίτες - Το 62% ζητά αλλαγή κυβέρνησης

Κοινωνία
Κοινωνία: Νίκος Δένδιας: Υπαινικτικά «καρφιά» για Μητσοτάκη – «Αγκομαχούμε για δυάρια στις δημοσκοπήσεις – Δεν είναι αυτό που μας αξίζει»

Νίκος Δένδιας: Υπαινικτικά «καρφιά» για Μητσοτάκη – «Αγκομαχούμε για δυάρια στις δημοσκοπήσεις – Δεν είναι αυτό που μας αξίζει»

«Έχω μεγάλη αγωνία βλέποντας τις δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος και όχι της παράταξης» είπε με νόημα ο Νίκος Δένδιας

Κοινωνία
Κοινωνία: Βασίλης Κοκοτσάκης για εκταφές: «Οι οικογένειες δεν ζήτησαν επιλεκτικές εξετάσεις – Ποιος φοβάται τους νεκρούς των Τεμπών;»

Βασίλης Κοκοτσάκης για εκταφές: «Οι οικογένειες δεν ζήτησαν επιλεκτικές εξετάσεις – Ποιος φοβάται τους νεκρούς των Τεμπών;»

«Η κοινωνία δεν ζήτησε προκαθορισμένο αποτέλεσμα - Αν η φωτιά οφειλόταν στα έλαια σιλικόνης, τότε γιατί να φοβόμαστε έναν πλήρη και εξαντλητικό έλεγχο;»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντροπιαστικές εικόνες καταστολής στο Νοσοκομείο Νίκαιας – Οργή και γιουχαΐσματα υγειονομικών στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ντροπιαστικές εικόνες καταστολής στο Νοσοκομείο Νίκαιας – Οργή και γιουχαΐσματα υγειονομικών στον Άδωνι Γεωργιάδη

Αστυνομικές δυνάμεις χτυπούσαν και απωθούσαν γιατρούς - Φώναζαν στον Γεωργιάδη ότι είναι ανεπιθύμητος και του μπλόκαραν την είσοδο

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Καισαριανή: Οι Ναζί δεν μας έσφαζαν για κόμματα – Εμείς επιμένουμε στον διχασμό πάνω από Ελλήνων τα πτώματα!

Καισαριανή: Οι Ναζί δεν μας έσφαζαν για κόμματα – Εμείς επιμένουμε στον διχασμό πάνω από Ελλήνων τα πτώματα!

Γίναμε τραγικοί ως λαός - Αντί για ιστορική μνήμη και περηφάνεια για την εθνική αντίσταση ξύπνησε μια ιδεολογική μάχη (κυριολεκτικά) επί πτωμάτων

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δραπέτευσε Αιγύπτιος από την Ευελπίδων – Τον είχαν χωρίς χειροπέδες

Δραπέτευσε Αιγύπτιος από την Ευελπίδων – Τον είχαν χωρίς χειροπέδες

Σε εξέλιξη έρευνες της ΕΛΑΣ για τον 20χρονο που διέφυγε από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Πώς κατάφερε να ξεφύγει.

Κοινωνία