ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σούπερ Μάρκετ: Αλλάζει ξανά το ωράριο – Τι ισχύει από αύριο

Η χαλάρωση του lockdown με μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο (20/3) φέρνουν και αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των Σούπερ Μάρκετ.
Σούπερ Μάρκετ: Αλλάζει ξανά το ωράριο – Τι ισχύει από αύριο

Η χαλάρωση του lockdown με μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο (20/3) φέρνουν και αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των Σούπερ Μάρκετ.

Μέτρα χαλάρωση του lockdown ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία θα ισχύσουν από αύριο (20/3) και σε αυτά υπάρχουν και τα Σούπερ Μάρκετ.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 21:00 η ώρα τα Σαββατοκύριακα, καθώς μέχρι η απαγόρευση ξεκινούσε από τις 19:00.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει αλλαγή και στο ωράριο των Σούπερ Μάρκετ τα οποία θα κλείνουν πλέον πιο αργά από αύριο και συγκεκριμένα στις 20:30 και όχι στις 18:30.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη τα σούπερ μάρκετ κλείνουν το Σάββατο στις 18:30.

Παράλληλα οι αλλαγές του ωραρίου των σούπερ μάρκετ επηρεάζει και τις περιοχές με «βαθύ κόκκινο» που σήμερα έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19:00 (πλην Αττικής, Θεσσαλονίκης λόγω μητροπολιτικότητας) όπου θα κλείνουν επίσης στις 20:30.

Στις υπόλοιπες περιοχές που δεν ανήκουν στο «βαθύ κόκκινο» τα σούπερ μάρκετ τις καθημερινές κλείνουν έτσι κι αλλιώς στις 20:30 αφού η απαγόρευση ξεκινάει από τις 21:00. Επομένως, για αυτές τις περιοχές δεν αλλάζει κάτι για τις καθημερινές.

Ο κωδικός μετακίνησης για προμήθεια αγαθών είναι το 2 στο 13033 και η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας πεζοί ή με ποδήλατο.

Οι καταναλωτές θα έχουν δύο ώρες στη διάθεσή τους για να ψωνίσουν και η προσέλευσή τους θα γίνεται με αυστηρούς κανόνες και μέτρα προστασίας.

Για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2

«Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Το δίωρο θα ισχύει για όλη τη μετακίνηση από το σπίτι μέχρι το κατάστημα και την επιστροφή και οι πολίτες θα πρέπει να το επιδεικνύουν κατά τη διάρκεια πιθανού ελέγχου από την Αστυνομία.

Lockdown: Πλέον το παραδέχονται ανοιχτά στην κυβέρνηση – «Δεν είχε αποτέλεσμα η απαγόρευση απ’ τις 19:00»

Κορονοϊός: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα. ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σούπερ Μάρκετ: Αλλάζει ξανά το ωράριο – Τι ισχύει από αύριο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.