ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ μαθητών και αστυνομίας (pics)

Πέταξαν βόμβα μολότοφ στο «Μεγάλη Βρετανία»
Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ μαθητών και αστυνομίας (pics)

Σε βίαια επεισόδια κατέληξε η πορεία των μαθητών στο Σύνταγμα, όπου ομάδα νεαρών άρχισε να πετάει αντικείμενα και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Μάλιστα μία από αυτές έπεσε μπροστά στο «Μεγάλη Βρετανία», ενώ κατά τα επεισόδια κατέστρεψαν και δύο ΑΤΜ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν με χημικά τους νεαρούς, όμως αυτοί συνέχισαν να επιτίθονται και άρχισαν να τους κυνηγούν στους δρόμους της πλατείας Συντάγματος. Μάλιστα συνέλαβαν μερικούς από αυτούς, με τους περισσότερους να τρέπονται σε φυγή στην λεωφόρο Αμαλίας.

Νωρίτερα ξεκίνησε η διαδήλωση όπου πάνω από 1.000 μαθητές διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στην παιδεία.

Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν να κατατεθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο το νέο νομοσχέδιο που αφορά στο νέο τρόπο εξέτασης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα ζητούν την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

«Δεν δεχόμαστε το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων. Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας. Δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε όλη μέρα μέσα σε ένα ατέλειωτο τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο. Το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου μαθητών της Αθήνας:

«Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους με το οποίο: θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x 2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.

Θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας. θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.

Θα μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές. Και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη».

Μαθητικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Πηγή: Protothema

Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα αφήνει πίσω της τα υφεσιακά προγράμματα

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ασφάλεια των αερομεταφορών - «Πάμε και όπου βγει» και στον αέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Παπαγαλίζοντας τη γραμμή Μερτς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόσβαλε τη νοημοσύνη εκατομμυρίων αγροτών λέγοντας ότι είναι «ελλιπώς ενημερωμένοι»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ο ευρωπαϊκός θεσμός ολοταχώς σε διάσπαση - Ο Καγκελάριος Μερτς αγνοεί το ευρωκοινοβούλιο και επιβάλλει την ατζέντα της Γερμανίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

«Υπάρχουν κι άλλες χώρες που γίνονται τέτοια ατυχήματα, όπως η Ελβετία που είναι μια πολύ οργανωμένη χώρα...», είπε ο Δημήτρης Καιρίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντροπιαστική κίνηση της UEFA: Κατέβασε πανό με τον Κύπριο αγωνιστή Παλληκαρίδη που η Πάφος έχει στο σήμα της

Ντροπιαστική κίνηση της UEFA: Κατέβασε πανό με τον Κύπριο αγωνιστή Παλληκαρίδη που η Πάφος έχει στο σήμα της

Ενόχλησε UEFA και Τσέλσι ο εκτελεσμένος από τους Άγγλους Κύπριος ήρωας - Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ύψωσαν ανενόχλητοι σημαία του ψευδοκράτους σε αγώνα της Γαλατά!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άθλιοι εικονομάχοι: Οι χριστιανικές εικόνες σε δημόσια κτήρια «δικάζονται» από το ΕΔΑΔ ύστερα από προσφυγή της «Ένωσης Αθέων»!

Άθλιοι εικονομάχοι: Οι χριστιανικές εικόνες σε δημόσια κτήρια «δικάζονται» από το ΕΔΑΔ ύστερα από προσφυγή της «Ένωσης Αθέων»!

Με την ευθύνη της γραφικής «Ένωσης Αθέων» η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει το δεδικασμένο που θα εξαλείψει τις χριστιανικές εικόνες σε όλη την Ευρώπη!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ευρω-«χαστούκι» για την καταστροφική συμφωνία με Mercosur: «Μπλόκο» από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι την αξιολόγησή της από το Δικαστήριο της ΕΕ!

Ευρω-«χαστούκι» για την καταστροφική συμφωνία με Mercosur: «Μπλόκο» από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι την αξιολόγησή της από το Δικαστήριο της ΕΕ!

Οι πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις των αγροτών έπιασαν τόπο και η πλειοψηφία του κοινοβουλίου έβαλε προσωρινά στον «πάγο» τη συμφωνία EE - Mercosur

Κοινωνία
Κοινωνία: Συγκλονίζει ο Τάκης Βαμβακίδης μετά την περιπέτεια υγείας που ξεπέρασε: «Η Παναγία Σουμελά ήταν η δύναμη μου»

Συγκλονίζει ο Τάκης Βαμβακίδης μετά την περιπέτεια υγείας που ξεπέρασε: «Η Παναγία Σουμελά ήταν η δύναμη μου»

«Όλα ξεκίνησαν 1 ημέρα πριν τη γιορτή της Μεγαλόχαρης - Έχω πάντα δίπλα στο κρεβάτι μου, μια εικονίτσα της Παναγίας Σουμελά»

Κοινωνία